Preşedintele ţării a semnat decretul privind demisia lui Valentin Popa de la Ministerul Educaţiei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, ieri, decretul de constatare a demisiei ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa. Ministerul va fi condus interimar de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 2 octombrie a.c., următoarele decrete: Decret pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Valentin Popa, ministrul educaţiei naţionale, şi Decret pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, ca ministru interimar al educaţiei naţionale” a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Suceveanul Valentin Popa a demisionat din funcţia de ministru joi, 27 septembrie a.c., întrucât nu a fost de acord cu solicitarea UDMR privind predarea limbii române, la clasele primare din şcolile cu predare în limbile minorităţilor, de către cadrele de la clasele respective.

El a fost numit ministru pe data de 30 ianuarie a acestui an. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: