Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, nu era vizat de remanierea guvernamentală

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, care a demisionat joi, nu era vizat la remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru News Bucovina.

Potrivit acestor surse, Valentin Popa nu figura între miniştrii propuşi pentru remaniere, astfel că anunţul demisiei sale a luat prin surprindere colegii de cabinet şi de partid.

„A fost o surpriză” a spus sursa citată.

Aceasta a menţionat că decizia a aparţinut lui Valentin Popa, care a refuzat să accepte modificarea ordonanţei de guvern privind învăţământul în limba română pentru clasele cu predare în limbile minorităţilor. „A preferat o ieşire decentă din funcţie şi nu a dorit să pună în pericol parteneriatul din Parlament cu UDMR” a mai spus sursa citată.

Conform surselor politice, Valentin Popa va reveni în funcţia de rector al Universităţii Suceava de la începutul anului universitar.

De menţionat este că, în aceste condiţii, Valentin Popa va putea candida pentru un nou mandat de rector, pentru că nu are două mandate complete în această funcţie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI