Un punct de vedere

Noi momente în coborârea politicii din România

În viaţa politică a Ţării normal ar fi ca partidul sau coaliţia de la guvernare şi respectiv partidele aflate în opoziţie, aşa cum au hotărât prin vot românii, să promoveze o politică de creştere al nivelului de viaţă a cetăţenilor şi a vieţii cultural-ştiinţifice pe durata celor patru ani ai unui mandat.

Opoziţia are o sumă de forme, căi şi resurse spre a susţine progresul în viaţa oamenilor care apoi vor decide orientarea la viitorul vot. Regret că s-a ajuns acum la manifestări pe care îmi vine greu să le numesc politice. Mai întâi mă opresc la afirmaţiile publice ale PNL, USR sau PMP „Guvernarea PSD, o guvernare profund toxică pentru România”, „Gafe monumentale” săvârşite de PSD, „Trădare naţională” din partea liderilor social-democraţi, „Alianţa PSD – ALDE, alianţă toxică”, „PSD ciuma roşie”, „Să luăm parul şi să lovim în PSD-işti” ş.a.

Din toate exprimările PNL nu am găsit nicio propunere, măsură sau reglementare în sprijinul intereselor cetăţenilor români. Până la această dată liberalii nu şi-au conturat un program economico-social cu care să răstoarne actualul guvern şi să vină dumnealor la guvernare. Tot ce s-a făcut în interesul cetăţenilor, de la creşterea pensiilor şi a salariilor şi până la creşterea economiei – lucru fundamental în evoluţia unei ţări – este voit ignorat de către liderii de frunte ai PNL, începând cu preşedintele liberalilor, Ludovic Orban. Despre domnia sa ne spune cu o anumită mândrie: „Am capacitatea de a înţelege şi analiza orice situaţie politică”…

Pentru o parte din lumea liberală a venit marea satisfacţie faţă de adversităţile politice din interiorul PSD! Pornite de doamna Ecaterina Andronescu, scrisorile au continuat cu cele „elaborate” de doamna Gabriela Firea, primarul general al capitalei. Li s-au alăturat Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, Mihai Tudose, Nicolae Bădălău, Robert Negoiţă, Marcel Ciolacu şi Marian Neacşu care au votat pentru demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD. Pe doamna senator Ecaterina Andronescu am cunoscut-o în cei patru ani de deputăţie şi nu m-a impresionat! Cred că nemulţumirea a venit de la neluarea în seamă a domniei sale pentru funcţia de ministru al Educaţiei în Guvernul Viorica Dăncilă. Revolta doamnei Firea nu o pot defini, dar sunt de părere că până atunci s-a vorbit puţin despre vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, primarul general al capitalei, posibilul candidat la Preşedinţia României. La şedinţa Comitetului Executiv al PSD, prin vot s-a decis rămânerea în fruntea social-democraţiei a domnului Liviu Dragnea. Relaţiile politice din interiorul PSD se calmează treptat şi datorită altor momente importante care urmează: referendumul pentru redefinirea familiei formate dintr-un bărbat şi o femeie, activităţile din Senat şi Camera Deputaţilor, alegeri în organizaţiile judeţene PSD ş.a.

Acum, când la atâtea cerinţe ale românilor se mai adaugă preluarea conducerii Consiliului Uniunii Europene şi aplicarea proiectelor economico-sociale finanţate din fonduri europene, a fost adusă în prim-plan delimitarea politică a social-democraţiei. Sunt mâhnit că lideri politici de nivelul primarului general al Capitalei ne spun că nu vor să rupă partidul, nu vor să scadă încrederea cetăţenilor în PSD şi că o asemenea desfăşurare de contradicţii a întărit partidul prin sinceritatea şi deplina exprimare publică a unor lideri social-democraţi! Dar de ce nu au făcut-o în interiorul partidului?

Într-un articol anterior acestor exprimări publice din interiorul PSD, am avut părerea că nu se vor întâmpla schimbări în conducerea centrală a PSD; şi se vede că am avut dreptate. Cred că vom reveni la starea de normalitate politică în cel mai mare partid politic aflat la guvernare spre folosul tuturor cetăţenilor. Şi se va întâmpla această revenire deoarece majoritatea liderilor social-democraţi din judeţele Ţării cunosc bine apartenenţa cetăţenilor la politica PSD şi socotesc prioritară îndeplinirea programului de guvernare. De la şeful scării de la bloc şi până la prim-ministrul din Guvern, fiecare are răspunderi şi obligaţii faţă de cetăţenii care i-au încredinţat misiunea de interes public. Dar noi vorbim aici despre răspunderi şi obligaţii la nivel naţional!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: