Aproximativ 2.000 de solicitări pentru cele 1.076 de locuri disponibile în căminele USV

Rectorul interimar al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a anunţat că pentru cele 1.076 de locuri disponibile în căminele universităţii au fost aproximativ 2.000 de solicitări.

„Cu excepţia locurilor alocate pentru etnicii români din străinătate, care au fost distribuite în ordinea mediilor de admitere, celelalte locuri au fost distribuite de facultăţi după criterii stabilite de consiliile facultăţilor, din care fac parte reprezentanţi ai profesorilor şi studenţilor” a precizat rectorul interimar al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian a subliniat că USV a crescut capacitatea de cazare cu aproximativ 15% prin preluarea a două etaje din căminul Colegiului Tehnic „Petru Muşat”, ceea ce înseamnă 100 de locuri de cazare, şi a închiriat pensiunea Bi Com, fiind oferite astfel încă 50 de locuri de cazare.

Totodată, rectorul interimar al USV a menţionat că au fost făcute demersurile necesare pentru a mări substanţial capacitatea de cazare în următorii 2-3 ani.

Astfel, USV a preluat căminul nr. 2 de la Colegiul Tehnic Alimentar, printr-o hotărâre a Consiliului Local Suceava, şi a scos la licitaţie documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii pentru a putea face proiectul tehnic şi ulterior contractarea lucrărilor de consolidare, modernizare şi mansardare a construcţiei respective, ceea ce ar conduce la un cămin modern cu 230 de locuri până la finalul anului viitor.

Dimian a arătat că USV a depus documentaţia solicitată de Compania Naţională de Investiţii şi a predat 1,5 ha de teren din campusul II acestei companii pentru construcţia unui cămin de 945 de locuri. (M.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI