Dan Ioan Cuşnir acuză că Primăria Suceava nu a făcut nimic pentru redeschiderea pasajului subteran din zona Carrefour

…deşi Consiliul Local Suceava a votat încă din decembrie 2017 o hotărâre în acest sens

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a acuzat, miercuri, Primăria Suceava că nu a acţionat pentru redeschiderea pasajului subteran din zona Carrefour, în condiţiile în care există o hotărâre de consiliu local în acest sens.

El arată într-un comunicat de presă că, în luna decembrie 2017, Consiliul Local Suceava a votat începerea procedurilor de redeschidere a pasajului subteran din zona Carrefour.

„Primarul avea obligaţia să ducă la îndeplinire hotărârea Consiliului Local. Un primar responsabil, căruia i-ar păsa de nervii sucevenilor şi de fluidizarea traficului rutier pe Calea Unirii, asta ar face, ar redeschide pasajul subteran şi ar elimina trecerea de pietoni (unica din lumea civilizată pe deasupra unui pasaj subteran) şi inutilul semafor care blochează traficul rutier pe cea mai aglomerată arteră a Sucevei. Dar Ion Lungu se comportă că un administrator impotent, incapabil să facă ceva util sau frumos pentru Suceava” a arătat Cuşnir.

El a transmis şi fotografii din care rezultă că primarul şi departamentele de specialitate din cadrul Primăriei nu au făcut nimic pentru a redeschide pasajul; mai mult decât atât, încurajează construcţiile fără autorizare de construire şi ocuparea abuzivă a domeniului public.

„Este extrem de grav faptul că un operator privat, fără să aibă autorizare de construire, a betonat ieşirea din pasajul subteran, 80 mp aflaţi în domeniul public al municipiului Suceava, pentru a-şi amenaja o parcare privată pentru maşinile firmei. Acelaşi operator privat a transformat domeniul public al Sucevei în depozit privat (zona dintre Interconti şi Policlinica Industrială) – toate acestea cu complicitatea Primăriei Suceava” arată liderul social-democrat sucevean.

El adaugă că nu este mirat că primarul Ion Lungu tolerează şi încurajează astfel de comportamente şi că, în loc să fie avocatul cetăţenilor şi al respectării legii, Ion Lungu se comportă ca un avocat al unui operator privat chiar şi atunci când acesta acţionează împotriva sucevenilor.

„Departamentele de specialitate din cadrul Primăriei Suceava, în loc să acţioneze pentru a stopa astfel de comportamente aberante, prin pasivitate, ne demonstrează că într-adevăr Primăria Sucevei prezintă simptomele unei instituţii nefuncţionale. În Suceava trebuie reintroduse două noţiuni străine lui Ion Lungu şi PNL-ului: Ordine şi Progres! Lungu şi locotenentul său Harşovschi şi-au demonstrat impotenţa în instaurarea Ordinii şi a Progresului, pentru că nu au cum să înţeleagă ce înseamnă să faci «Totul pentru Suceava!»” a conchis Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: