De ieri, şi la Suceava

A început testarea sistemului de avertizare de urgenţă „RO-ALERT”

Sistemul de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT” a început să fie testat de ieri, şi la nivelul judeţului Suceava.

„În intervalul orar 17-19, va fi transmis un mesaj de testare către toate unităţile teritorial administrative (UAT) conţinute în geometria formată prin unirea următoarelor puncte: punctul aflat la intersecţia judeţelor Suceava, Iaşi şi Botoşani, respectiv punctul aflat la intersecţia judeţelor Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş” a precizat ieri purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată.

El a menţionat că testarea sistemului va continua şi în ziua de 26 septembrie, în intervalele orare 10-12 şi 17-19, când vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localităţile din România.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mai arătat că, accesând https://ro-alert.ro/, vă puteţi configura telefonul mobil pentru recepţionarea mesajelor.

Primirea acestor mesaje nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori. (M.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI