40.000 de tineri români studiază peste hotare

> Marea Britanie, în topul preferinţelor

 Zeci de instituţii internaţionale de învăţământ vor fi prezente pe 22 şi 23 septembrie, în Capitală, la târgul educaţional World Education Fair pentru a informa tinerii despre ofertele educaţională, anunţă reprezentanţii IntegralEdu, precizând că Marea Britanie rămâne în topul preferinţelor.

Consultanţii în educaţie susţin că în 2018 domeniile de studii devin tot mai nişate şi apar noi studii.

„În ediţia prezentă ne axăm pe nişarea nivelurilor de studii, a meseriilor şi domenii de studiu mai neobişnuite pentru piaţa educaţională din România. (…) În 2018 domeniile vin din ce în ce mai nişate şi mai specializate. Se dezvoltă foarte multe meserii noi legate de inteligenţa artificială. Apar domenii foarte nişate, care sună poate chiar ciudat. Vorbim despre studii de modă în domeniul genţilor şi accesoriilor, studiul producţiei de vin, producţia de filme de aventuri, operarea iahturilor şi cea mai cool specializare – tehnica în industria DJ. (…) Piaţa muncii la nivel internaţional suferă o dinamică extrem de rapidă. Se estimează că până în 2030 vor fi create peste 24 de milioane de noi locuri de muncă în sectorul energetic” a explicat Ana Maria Papp.

Potrivit reprezentanţilor IntegralEdu, anual 6.000 de tineri români pleacă să studieze peste hotare, iar destinaţiile preferate sunt Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Franţa şi SUA.

„Numărul celor care pleacă la studii în străinătate nu se schimbă. Chiar avem anumite creşteri. La nivel universitar, în fiecare an, din România pleacă peste 6.000 de tineri la studii în străinătate, dintre care peste 2.000 doar în Marea Britanie. Avem 20% creştere în fiecare an. Destinaţiile preferate rămân: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Olanda, Franţa, Elveţia şi SUA. (…) În Marea Britanie nu sunt schimbări, practic numărul aplicaţiilor cresc, adică românii nu se tem de Brexit. (…) În total sunt 40.000 de studenţi români în străinătate. (…) În Marea Britanie, ca destinaţie de studiu, cele mai plătite domenii după absolvire sunt: stomatologie – 35.000 de lire sterline pe an şi inginerie chimică – 32.000 de lire sterline pe an” a mai adăugat Ana Maria Papp.

Totodată, consultanţii educaţionali susţin că majoritatea şcolilor internaţionale oferă burse de peste 50% din taxele anuale.

„Şcolile de top au început acum pregătirile pentru anul 2019-2020. Drept urmare, recomand tuturor familiilor care iau în considerare continuarea studiilor la şcolile de top din Marea Britanie să vină acum şi să-şi depună candidatura. (…) Partea financiară este un criteriu extrem de important, drept urmare sunt fericită să vă anunţ că o parte dintre şcolile prezente la eveniment oferă burse de până la 50% din taxele anuale. (…) Numărul celor care pleacă prin intermediul IntegralEdu la liceele de top din străinătate a crescut semnificativ. Anul acesta am avut o creştere de 30%, iar numărul celor cu care lucrăm în avans pentru anul următorul are o pantă foarte ascendentă” a adăugat Teodora Răducanu, organizator al târgului World Education Fair.

„La nivel liceal, un tânăr care vrea să studieze graphic design, în curricula britanică are libertatea să-şi aleagă doar patru materii de studiu: matematică, matematică avansată, fizică şi artă sau orice altă combinaţie relevantă pentru specializarea aleasă. Astfel, programul îi permite copilului să se perfecţioneze şi să se focuseze fără a-şi consuma energia pe materii ce nu prezintă interes pentru el” a mai adăugat Teodora Răducanu.

Târgul World Education Fair va avea loc pe 22 şi 23 septembrie, în Capitală, pe 24 septembrie la Iaşi, pe 26 septembrie la Galaţi, iar pe 27 septembrie la Constanţa. În cadrul evenimentelor vor participa instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveţia, Spania, SUA şi Canada.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: