Veste reflectorizante şi sfaturi de urmat

> Poliţiştii suceveni au derulat proiectul Edward iniţiat de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a desfăşurat, pe parcursul zilei de miercuri, mai multe acţiuni preventive şi de responsabilizare în contextul derulării proiectului Edward. Iniţiat de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, acesta îşi propune ca ziua de 19 septembrie să fie „Ziua Europeană fără Persoane Decedate în Accidente Rutiere”. Iar, din păcate, judeţul Suceava ocupă pentru al treilea an consecutiv o poziţie fruntaşă în ceea ce priveşte accidentele rutiere în care sunt implicaţi pietonii. „Edward ne invită să promitem cu toţii că vom reaminti familiei, prietenilor şi colegilor să sporească atenţia la volan, vom conduce cât mai prudent şi vom respecta regulile de circulaţie atât la volan, cât şi pe motocicletă sau bicicletă, pornim farurile pentru a fi mai vizibili în trafic, suntem atenţi şi sporim vigilenţa în preajma pietonilor, bicicliştilor, motocicliştilor, copiilor, persoanelor în vârstă sau vom conduce cu o viteză care este, în acelaşi timp, şi legală, şi sigură. Mesajul poliţiştilor este să acordăm o atenţie deosebită atunci când conducem în apropierea şcolilor ori în zone unde sunt mulţi copii, să nu conducem niciodată sub influenţa alcoolului sau a medicamentelor ori substanţelor care ne-ar putea afecta siguranţa, să ne asigurăm corespunzător şi păstrăm distanţa de siguranţă în mers, să purtăm întotdeauna centura de siguranţă şi avem grijă ca şi cei care călătoresc cu noi să o poarte. Nu vom folosi telefonul mobil în timp ce conducem, nu ne lăsăm distraşi de nimic din interiorul sau exteriorul maşinii ori din mintea noastră şi vom fi un exemplu pentru cei care călătoresc cu noi, conducând calm şi sigur” a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul-şef Ionuţ Epureanu.

Imagini video prezentate în teren

Pentru promovarea acestor mesaje şi recomandări, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier şi ai Serviciului Ordine Publică au constituit mai multe echipe care s-au deplasat în teren pe raza judeţului. Astfel, şoferii şi pietonii au fost opriţi în trafic, fiindu-le prezentate pe tablete electronice clipuri cu durată de 30 de secunde care surprind momentele unor evenimente rutiere grave înregistrate. „Cu toţii au recunoscut că au făcut greşeli similare celor din filmele de prezentare şi doar norocul şi providenţa au făcut ca destinul să nu fie tragic” ne-a declarat comisar-şef Ionuţ Epureanu.

O atenţie deosebită este acordată în continuare educaţiei rutiere a tinerilor, iar „în baza unui parteneriat educaţional cu o unitate bancară, toţi elevii din clasele 0 şi 1 din şcolile generale din oraşul Gura Humorului vor primi veste reflectorizante”. Pentru început, însă, au primit aceste veste elevii Şcolii Generale Nr. 1, alte 350 de veste urmând a fi distribuite în perioada următoare de către poliţişti elevilor în cadrul unor acţiuni de prevenire şi informare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: