La Olimpiada internaţională de limba franceză

Rezultat remarcabil obţinut de eleva Teodora Iulia Juncu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava

Eleva Teodora Iulia Juncu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a obţinut premiul al II-lea la proba orală pe echipe la Olimpiada internaţională de limba franceză desfăşurată în Macedonia.

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne din cadrul ISJ Suceava, prof. Constantin Tiron, a declarat, ieri, că în perioada 15 – 19 septembrie 2018, s-a desfăşurat cea de a IV-a ediţie a Olimpiadei internaţionale de limba franceză, organizată în localitatea Ohrid din Macedonia.

El a spus că această competiţie a fost organizată în cadrul programului activităţilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală (BRECO) al Organizaţiei internaţionale a Francofoniei (OIF), în colaborare cu ministerele Educaţiei din cele şase ţări din regiune. La olimpiadă au participat cei mai buni elevi la limba franceză din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Moldova şi România.

Inspectorul şcolar a precizat că România a fost reprezentată de un grup de şase elevi, respectiv laureaţii olimpiadei de limba franceză – etapa naţională 2018. Din grup a făcut parte şi eleva Teodora Iuliana Juncu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, ea fiind pregătită de profesoarele Luminiţa Mocanu şi Laurica Ciurari.

El a mai spus că eleva Teodora Iuliana Juncu a obţinut premiul al II-lea pentru proba orală pe echipe, nivel B2. „Felicitări sincere atât elevei Teodora Iulia Juncu, cât şi profesoarelor îndrumătoare!” a transmis inspectorul şcolar Constantin Tiron.

Prima ediţie a Olimpiadei internaţionale de limba franceză s-a desfăşurat în anul 2015, la Cluj-Napoca. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI