Fermierii români vor putea accesa fonduri de peste 150 de milioane de euro

Peste 1.300 de fermieri şi întreprinzători din mediul rural vor putea accesa, prin intermediul a patru bănci din România, fonduri de peste 150 de milioane de euro, acordate de Fondul European de Investiţii (FEI), iar acordul a fost semnat joi la sediul Ministerului Agriculturii.

„Cu ajutorii Băncii Europene de Investiţii şi programului de dezvoltare rurală, am putut să mobilizăm peste 150 de milioane euro pentru acces la creditare pentru fermieri. Oamenii vor să ştie care va fi bugetul după 2020. Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, iar din acest lucru rezultă cu 12 miliarde de euro în minus la bugetul total al Uniunii Europene, însă propunerea pe care am făcut-o pentru bugetul agriculturii post 2020 înseamnă pentru fermierii români o creștere a plăţilor directe” a declarat, într-o conferinţă de presă, comisarul european pentru agricultură Phil Hogan.

Prin intermediul acestui acord vor fi sprijinite cheltuielile de capital ale fermelor mici, ale exploataţiilor agricole, precum şi cofinanţarea proiectelor selectate pentru grant în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: