Centru de imagistică modern, complet şi performant la Policlinica Bethesda

De la începutul anului viitor va funcţiona în cadrul Policlinicii Bethesda un centru modernizat de imagistică, cel mai complet şi probabil cel mai performant din Moldova. Vestea a dat-o ieri medicul Ştefan Puşcaşu, managerul acestui centru medical privat, care a apelat pentru aceasta la fonduri europene

Prin proiectul „Modernizare centru imagistică la Policlinica Bethesda”, instituţia este pe cale să achiziţioneze un aparat de rezonanţă magnetică (RMN) de 1,5 Tesla, un aparat Rontgen digital, un computer tomograf (CT) cu 64 slice-uri, un mamograf digital cu tomosinteză şi un ecograf specializat pentru cardiologie, aparatură nouă, modernă ce va completa mijloacele de investigare deja existente în unitatea medicală. Proiectul are o valoare de aproape 7.300.000 de lei, din care 2.807.317 lei este contribuţia SC Bethesda SRL, ceilalţi fiind bani europeni.

Potrivit medicului Ştefan Puşcaşu, RMN-ul ce va intra în dotarea centrului de imagistică va oferi posibilitatea de a efectua toată gama de investigaţii posibile. Prin spectroscopie se vor putea depista diferite tumori cerebrale şi de sân, va fi de mare ajutor în depistarea bolilor oncologice, vor putea fi efectuate angiografii, fără utilizarea substanţei de contrast, şi se vor putea scana organe mari sau regiuni extinse, la o calitate superioară a imaginii.

Cu noul CT vor fi scurtate foarte mult durata de examinare şi implicit perioada de iradiere şi vor putea fi desfăşurate investigaţii oncologice de tip torace – abdomen – pelvis, arterial-venos şi toată gama de investigaţii specifice unui CT modern.

Aparatul Rontgen în curs de achiziţionate la Policlinica Bethesda va reduce cu 90% doza de iradiere, comparativ cu mijloacele clasice de radiografiere, în timp ce mamograful cu tomosinteză are, pe lângă alte posibilităţi, şi aceea de a scana şi obţine imagini foarte clare şi pentru sânul cu volum mare.

De asemenea, ecograful disponibil pacienţilor cu afecţiuni cardiace va dispune, pe lângă alte instrumente, de imagini perfecte şi o viteză foarte mare de procesare a datelor obţinute, lucru vital în cazul afecţiunilor cardiace.

„La începutul acestei săptămâni am semnat contractul şi am început deja demersurile pentru implementarea proiectului, respectiv achiziţionarea aparaturii, potrivit procedurilor programelor din fonduri europene. Construcţia celor două clădiri, cu care ne vom extinde, a fost deja începută. Vom păstra în viitorul centru de imagistică şi aparatele pe care le folosim deja, cum este cazul RMN-ului deschis, foarte necesar persoanelor care suferă de claustrofobie sau copiilor care vor un părinte alături, şi care se găseşte doar la Bethesda.

Vom avea cel mai complet şi performant centru de imagistică ce va ajuta foarte mult medicii în diagnosticarea exactă a multiplelor afecţiuni, iar pacienţii nu vor fi purtaţi dintr-un centru în altul, pentru că vor avea la noi posibilitatea de a face toată gama de investigaţii.

Nu suntem în competiţie cu Spitalul Judeţean. Bethesda doreşte să ajungă la un anumit nivel al asistenţei medicale complementare şi sinergice în acelaşi timp, cu ceea se întâmplă în Spitalul Judeţean” a declarat dr. Ştefan Puşcaşu.

De asemenea, la Bethesda este în curs de achiziţionare un laser performant, de ultimă generaţie, necesar intervenţiilor chirurgicale ORL, cu avantaje mari legate de sângerarea postoperatorie, durerea postoperatorie şi recuperarea pacientului. Potrivit managerului Ştefan Puşcaşu, acesta va fi achiziţionat până la sfârşitul anului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: