Te pot ajuta “vechiturile” să câștigi bani și să faci economii?

Cu toții avem pe acasă diverse “vechituri” pe care le ținem de ceva timp și asupra cărora nu ne-am decis ce vom face. Aruncate în diverse cotloane, în șopron sau în podul casei ori în mansardă, aceste obiecte nu fac altceva decât să ocupe spațiu. Cu toate că nu le acordăm importanța cuvenită, multe dintre ele sunt potențiale surse de câștig pentru noi, mai ales atunci când suntem în situații financiare neplăcute și singură soluție pe care o avem la îndemână sunt împrumuturile rapide (pikavippi heti). De aceea, atunci când ai nevoie de bani (și nu numai), gândește-te la “comorile” pe care le ai în casă și care se pot transforma în bani, mai devreme sau mai târziu!

Obiectele electrocasnice și electronice vechi sunt surse de bani!

Frigidere, congelatoare, mașini de spălat, boilere sau alte astfel de obiecte sunt păstrate de către mulți dintre cei care posedă o casă (datorită faptului că dispun de spațiu foarte mult). Drept urmare, în timp, atunci când sunt schimbate vechile electrocasnice cu unele noi, în loc să devină obiect de schimb pentru a beneficia de un preț promoțional și pentru a obține o reducere, alegem să păstrăm vechiul aparat electrocasnic.

Cu toate acestea, dacă vom privi în perspectivă, o astfel de “vechitură” ne poate oferi posibilitatea de a obține bani, fie prin oferirea la schimb în cadrul programelor de tip “buy back” contra unei reduceri, fie ca piese de schimb pentru cei care au modele similare ori prin vânzare la centrele de colectare deșeuri metalice și fier vechi. Aceeași situație se întâlnește și-n cazul obiectelor electronice, cu amendamentul că, în anumite cazuri, deținerea unor modele vechi de computer, din generația Atar, Commandore, Spectrum sau primele modele de Pentium îți pot aduce sume foarte mari din partea colecționarilor.

Timbrele, monedele vechi, obiectele de artă și cele cu specific tradițional te pot îmbogăți!

Mărcile poștale și monedele vechi sunt obiecte apreciate de către colecționari, așa că, atunci când ai nevoie de bani și posezi astfel de elemente, șansele de a obține profit sunt destul de ridicate. Nu uita de medaliile de război care îți pot aduce un câștig foarte mare, în funcție de vechimea lor, așa că, dacă deții pe acasă astfel de obiecte, care sunt “moștenire de familie”, atunci dispui de o sursă de bani cu valorificare imediată. Este valabil și pentru obiectele de artă, dar mai ales pentru produsele cu specific tradițional, așa cum sunt războaiele de țesut, lăzile de zestre, covoare și carpete lucrate manual și care au motive populare, pentru care există o piață extinsă de vânzare.

Chiar dacă ignorăm astfel de comori pe care le deținem acasă, din când în când ar trebui să facem o trecere în revistă a acestora. Pentru că sunt o sursă de profit care nu costă nimic, ceea ce înseamnă că profitul va fi maxim în cazul în care le vom valorifica. Iar banii obținuți îi vom putea economisi, mai ales că discutăm despre sume de bani, care, în unele cazuri, pot atinge valori foarte mari! Așa că, tu știi cam ce “vechituri” cu potențial financiar ai pe acasă?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: