Handbal masculin, Liga Naţională

CSU Suceava s-a prăbuşit sub „zidurile” Potaissei Turda

Într-un meci din etapa a II-a, Potaissa Turda – CSU Suceava 32-20 (14-8)

În prima rundă, CSU Suceava a arătat că se poate ridica la nivelul unei echipe de top cu un buget net superior cum este CSM Bucureşti, însă în etapa a II-a, formaţia suceveană a pierdut fără drept de apel în faţa câştigătoarei Challenge Cup, Potaissa Turda. Elevii antrenorului Adrian Chiruţ au repetat jocul extrem de modest din prima repriză al celui cu bucureştenii marcând de această dată cu clujenii doar 8 goluri!

Disputa dintre Potaissa Turda şi CSU Suceava a fost echilibrată până în minutul 10 când scorul era 5-5. Din acest moment, extrema dreaptă Andrei Olariu a cedat în duelul său direct cu portarul gazdelor Irimuş, iar conducătorii de joc, Petrea şi Sandu Mihai, s-au dovedit a fi extrem de neinspiraţi. După o evoluţie bună a apărătorului buturilor sucevenilor, Erhan, în ultimele minute ale primei reprize el, ca şi înlocuitorul său, Iulian Andrei, a primit câteva goluri de la circa 10 metri distanţă. A fost 14-8 la pauză, dar se miza pe revenirea universitarilor suceveni în partea secundă, la fel ca în meciul cu CSM Bucureşti.

Din păcate, la un moment dat al actului secund, handbaliştii suceveni au cedat total, iar antrenorul Adrian Chiruţ a considerat că nu mai este nimic de făcut şi a utilizat întreg lotul de jucători. Decizia a venit şi în urma faptului că gruparea clujeană a jucat destul de dur pe faza defensivă acest lucru dovedind încă o dată că la Turda se câştigă foarte greu. Cum s-a jucat practic fără defensive, diferenţa a fost făcută de evoluţiile portarilor. Portarul gazdelor Irimuş s-a dovedit a fi de netrecut şi scorul a luat treptat proporţii şi la final Potaissa Turda s-a impus în faţa echipei CSU Suceava cu 32-20.

Pentru suceveni urmează duelul din etapa a III-a cu campioana Dinamo Bucureşti şi treptat trebuie să intre în febra competiţiilor pentru că după primele trei runde de „foc”, vor urma şi partide cu formaţii mai accesibile. (ADI PÎRGARU)

CSU Suceava: Erhan, Iulian Andrei, Duman – Tîrzioru (4), Burlacu (5), Petrea (2), Oancea (2), Olariu (3), Siamatis (1), Adomnicăi (1), Costea, Ciubotariu (2), Ionescu, Baican, Şoldănescu.

Rezultate consemnate în etapa a II-a:

Potaissa Turda – CSU Suceava         32-20

Dinamo – Poli Timişoara                   29-31

CSM Bucureşti – CSM Făgăraş         26-22

CSM Focşani – U Cluj                        39-25

Dunărea Călăraşi – Minaur Baia Mare 30-28

HC Buzău – HC Dobrogea Sud Constanţa     20-23

Steaua – CSM Bacău                           29-22

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI