Municipiul Suceava, partener cu Torino, Katowice, Lille şi Hamburg într-un proiect de eficienţă energetică

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: Dezvoltăm un set de recomandări şi acţiuni pentru definirea unui model de oraş cu emisii reduse de CO2

Municipiul Suceava este partener cu oraşele Torino, Katowice, Lille şi Hamburg într-un proiect de eficienţă energetică, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi.

El participă, la Hamburg, în Germania, la o noua etapă a programului MOLOC – „Low carbon urban morphology”.

Suceava are ca parteneri în acest proiect de eficienţă energetică oraşele Torino (Italia), Katowice (Polonia), Lille (Franţa) şi Hamburg (Germania).

„Obiectivul proiectului este de a dezvolta un set de recomandări şi acţiuni astfel încât reducerea emisiilor de dioxid de carbon să nu se rezume doar la oferirea de exemple de bune practici, ci la identificarea de soluţii de reducere a emisiilor de dioxid de carbon aplicabile în planificarea urbană, identificarea de noi măsuri financiare viabile care pot fi utilizate de autorităţile locale în procesul de implementare a măsurilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, definirea unui model de ,«oraş cu emisii reduse de CO2»” a spus Harşovschi.

Potrivit viceprimarului, municipiul Suceava poate fi un exemplu de bună practică, ţinând cont că deja a implementat proiecte de eficienţă energetică prin care se realizează reducerea de emisii de carbon, cum ar fi maşini şi biciclete electrice, puncte de încărcare, schimbarea iluminatului cu unul modern, cu leduri, şi autobuzele electrice care urmează a fi achiziţionate.

Viceprimarul a subliniat că bugetul proiectului este de 178.015 euro, din care doar 2% reprezintă contribuţia aferentă municipiului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: