„Caravana meseriilor” la Suceava

 > Un eveniment prin care elevii claselor a VIII-a vor afla despre învăţământul dual şi profesional şi avantajele acestuia

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că va fi organizată, la Suceava, în data de 20 septembrie, „Caravana meseriilor”, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Primăria Suceava. Evenimentul va fi găzduit de Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava şi care are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a şi a părinţilor acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învăţământ dual şi profesional, prezentându-se avantajele parcurgerii acestui traseu profesional.

Potrivit preşedintelui CJ, evenimentul cuprinde o amplă expoziţie, dezbateri şi lectorat cu părinţi. Astfel, expoziţia va conţine laboratoare şi ateliere, precum şi standuri cu materiale de prezentare şi promovare a învăţământului dual.

„Foarte important, la eveniment vor participa firme, reprezentanţi ai mediului economic din judeţ şi din zonă, care caută, pe termen mediu şi lung, personal calificat în diverse domenii şi care să ofere cadrul în care tinerii, absolvenţi a opt clase, se pot dezvolta profesional” a explicat preşedintele CJ.

Cu acest prilej va avea loc şi o dezbatere pe tema învăţământului în sistem dual, la care vor participa specialişti şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei Suceava, Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, ai mediului economic din zonă, copii şi părinţi.

„Copiii prezenţi la eveniment vor putea să participe la demonstraţii practice, să urmărească aplicaţii multimedia. Vor veni in contact cu elemente şi echipamente specifice unor meserii de viitor, caravana prezentând, printre altele, un robot simplu de programat, un simulator de sudură de ultimă generaţie care funcţionează pe bază de realitate augmentată, un stand multimedia de experimentare în electrotehnică, un stand de montaj mecanic” a explicat Flutur.

Potrivit lui, „Caravana meseriilor” este o acţiune care vine în completarea iniţiativelor avute în ultimii doi ani privind promovarea învăţământului in sistem dual.

„La evenimentele din cadrul Târgului ExpoReal, la întâlnirile avute la München, Augsburg, Bucureşti şi Suceava cu partenerii noştri din regiunea Schwaben şi cu reprezentanţii mediului economic bavarez, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, una dintre temele discutate a fost problema forţei de muncă şi, în acest context, s-a discutat despre învăţământul în sistem dual ca o soluţie în pregătirea şi asigurarea forţei de muncă” a amintit Flutur.

El a subliniat că acţiuni de acest tip, precum „Caravana meseriilor”, pot avea o contribuţie importantă în orientarea profesională a tinerilor.

„Acest tip de acţiuni vine şi în sprijinul mediului economic care se confruntă tot mai acut cu problema lipsei forţei de muncă” a concluzionat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: