Rugbi, Divizia Naţională

ACS Rugby Club Gura Humorului debutează în eşalonul secund la Petroşani

După o pauză de aproximativ 38 de ani şi la 50 de ani distanţă de la înfiinţarea rugbiului în oraş, Gura Humorului are din nou echipă de seniori, pe lângă cele de juniori de la Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului. Noua echipă va evolua în Divizia Naţională de Rugbi sub numele de ACS Rugby Club Gura Humorului, proiectul fiind realizat în acest an după asocierea dintre CSŞ Gura Humorului şi Fundaţia Te Aud România, cu sprijinul necondiţionat al Primăriei Gura Humorului, al Federaţiei Române de Rugbi, al DHL România şi al Băncii Comerciale Române BCR. Duminică, la ora 11.00, echipa humoreană, pregătită de antrenorii jucători Andrei Varvaroi şi Ştefăniţă Rusu, va debuta în campionat cu un meci dificil la Ştiinţa Petroşani, echipă ce a câştigat zilele trecute Divizia Naţională de rugbi în 7. Humorenii vor evolua în seria Centru-Nord alături de CSM Suceava, Ştiinţa Petroşani, CS Mănăştur (Cluj), CSUAV Arad şi CSM Sibiu, într-un nou format al Diviziei Naţionale, în care acest eşalon s-a contopit cu Divizia A, în competiţie evoluând 12 echipe.

„Vom juca duminică, deoarece avem mulţi jucători ce lucrează, dar şi elevi ce au ore şi de aceea nu putem să plecăm de vineri. Începem campionatul cu o deplasare lungă, obositoare şi dificilă pe terenul unei echipe ce stă foarte bine pe linia de trei sferturi, cu care a câştigat DNS la rugbi în 7. Cu siguranţă, gazdele vor practica un joc deschis, dar noi vom încerca să compensăm prin dăruire lipsa coeziunii în lot, mai ales că n-am făcut niciun meci de pregătire, ci doar aşezări cu juniorii sub 17 ani. Sper să nu avem parte de accidentări şi să fim mulţumiţi la final c-am făcut un joc bun”, a explicat antrenorul Andrei Varvaroi, cel ce va evolua şi-n teren pe parcursul sezonului.

Înainte de debutul în campionat, echipa din Gura Humorului a definitivat lotul cu care va aborda acest sezon şi încearcă să găsească o formulă ideală pentru primul 15.

„Am definitivat lotul şi avem 37 de jucători. Avem nouă sportivi împrumutaţi de la Iaşi, toţi născuţi în 1999, pe grămadă, dar şi trei sferturi şi sper să ne ajutăm reciproc, ei să se menţină în formă până la anul, când s-ar putea reînfiinţa echipa, iar noi să ne îndeplinim obiectivul, să finalizăm sezonul în condiţii optime şi să ne prezentăm corespunzător. În acelaşi timp, avem şi 3 jucători de la Paşcani, unul fiind fost junior la noi. Am reactivat jucători ce au jucat la juniori la Gura Humorului, dar şi la seniori la Suceava, dar care au avut o pauză de mai mulţi ani, Ilie Lupu, Mihai şi Lucian Oanea, Palamariu, şi am transferat jucători din zona noastră ce-au jucat la CSM precum Lucian Zup, Constantin Varvaroi, Ioan Toloş, Croitoru, Ştefăniţă Rusu, Drelciuc, ultimul revenind de la Tomitanii, cu care a câştigat Divizia Naţională în acest an”, a explicat antrenorul Andrei Varvaroi.

Tehnicianul humorean a mai adăugat că-şi doreşte să facă acest proiect unul al comunităţii, astfel că pe lângă Primăria Gura Humorului, DHL România şi BCR, staff-ul clubului se află în discuţii cu mai mulţi agenţi economici din zonă pentru a veni alături de echipă.

„Se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea primei echipe de seniori la Gura Humorului şi ne bucurăm că după o perioadă lungă de pauză am reuşit să punem pe picioare această echipă, care va prelua din mers jucătorii de la juniori şi-i va promova mai departe. Mai avem multă treabă, la promovare, la coeziunea jucătorilor şi altele, dar suntem convinşi că vom reuşi să facem un succes din acest proiect”, a completat Sandrei Varvaroi.

Sâmbăta viitoare, echipa Rugby Club Gura Humorului va juca pentru prima dată în faţa propriilor suporteri, prilej cu care vor avea loc mai multe acţiuni la teren, inclusiv prezentarea oficială a lotului şi a echipamentului de joc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: