Canotaj, Campionatele Mondiale

Sucevenii luptă pentru medalii !

Canotorii suceveni luptă pentru calificarea în fazele superioare ale Campionatului Mondial de seniori, ce se desfăşoară în aceste zile în localitatea Plovdiv din Bulgaria.

Barca României de 8+1, în care trag două canotoare din judeţul Suceava, Viviana-Iuliana Bejinariu şi Maria Tivodariu, a ocupat locul patru, ultimul în seria de calificări, şi va lupta pentru un loc în finala mare în recalificări, alături de alte cinci echipaje din opt înscrise, cursă în care trebuie să termine în primele patru pentru a intra în lupta pentru medalii. De altfel, barca României de 8+1 este medaliată cu aur în acest an la Campionatul European de seniori.

Cosmin Macovei, Sergiu Bejan şi Constantin Radu, toţi trei din judeţul nostru, au avut seriile de calificări în proba de 8+1, cursă pe care au terminat-o pe locul 4, şi vor merge în recalificări, unde trebuie să termine pe primele două locuri, pentru a prinde finala mare. Această barcă a reuşit la Campionatul European de seniori din 2018 să câştige medalia de argint.

Din păcate, două canotoare din judeţul Suceava, medaliate cu bronz la Campionatul European de seniori din acest an, Larisa Elena Roşu (fostă sportivă la CSM Suceava) şi Ancuţa Bodnar, au ratat şansa de a intra în semifinalele probei de dublu vâsle, după ce-n serii au ocupat ultimul loc.

Barca de patru rame a României, medaliată cu aur la europenele de seniori, dar şi la europenele şi mondialele de tineret din acest an, în care trag trei sportivi din judeţul nostru, Ciprian Tudosă (CSM Suceava), Ştefan Berariu şi Vasile Ţigănescu, se „bate” pentru un loc în finala mare.

Şi fosta sportivă a Clubului Sportiv Municipal Suceava, Geanina Belagă, alături de Ionela Cozmiuc (Lehaci), ambele din judeţul nostru, au acces în finala mare şi au şanse la medalii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI