În judeţele din nord-estul României

Previziunea netă de angajare în următoarele 3 luni este de 24%

> Potrivit unui studiu, este vorba despre „un record istoric” la nivelul regiunii

Planurile de angajare din cel de-al patrulea trimestru al anului 2018 din România sunt cele mai optimiste din Europa, la egalitate cu Slovenia, şi în topul celor mai optimiste din lume, potrivit unui studiu Manpower Group, care menţionează că regiunea de nord-est înregistrează un record istoric din această perspectivă.

Angajatorii din nord-est au raportat o îmbunătăţire de 24% faţă de anul trecut, previziunea netă de angajare situându-se la +23%, cea mai puternică perspectivă pentru regiune din istoria sondajului în România.

Angajatorii prevăd creşteri ale numărului total de angajaţi indiferent de sectorul de activitate pe care îl reprezintă. Cei mai optimişti sunt angajatorii din sectorul construcţii, care raportează o previziune netă de angajare de +36%, „cea mai luminoasă din toate cele zece sectoare de activitate analizate şi cea mai robustă prognoză din ultimii 10 ani pentru acest sector (din trim. II/2008 până în prezent)”.

Cele mai slabe perspective de ocupare a forţei de muncă sunt raportate în sectorul industrie extractivă, unde previziunea netă de angajare de +4% indică un ritm de angajare lent, care se îmbunătăţeşte totuşi atât faţă de trimestrul III/2018, cu 13%, cât şi şi faţă de trimestrul IV/2017, cu 3%.

Perspectivele de angajare sunt pozitive în toate categoriile de organizaţii, de la cele foarte mici a cele mari, se arată în concluziile studiului. Angajatorii de mari dimensiuni sunt ceva mai puţin entuziasmaţi decât în trim. III/2018 şi trim. IV/2017, raportând o previziune netă de angajare de +26%, cu 1% mai slabă decât în anul anterior.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: