Noul pod peste râul Suceava va fi construit în 2 ani

> Ion Lungu anunţă procedurile pentru începerea investiţiei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că noul pod peste râul Suceava va fi construit în 2 ani şi a precizat care sunt procedurile pentru începerea investiţiei care ar urma să fie finanţată din creditul aprobat de Consiliul Local.

El a spus că s-a finalizat studiul de fezabilitate pentru noul pod peste râul Suceava, iar, în total, investiţia este de 5,16 milioane de lei plus TVA, din care 4,4 milioane de lei reprezintă valoarea lucrărilor de construcţii-montaj.

Lungu a anunţat că va propune Consiliului Local Suceava aprobarea indicatorilor tehnico-economici astfel încât să se înceapă procedura de licitaţie pentru proiectare şi achiziţie în acelaşi pachet.

Primarul a arătat că execuţia şi proiectarea vor fi acordate aceluiaşi operator, pentru că, în caz contrar, la o lucrare aşa de mare, din experienţa trecută, sunt „veşnice probleme” din cauza neînţelegerilor dintre executant şi proiectant.

„Voi cere să facem execuţia şi proiectarea la un loc, ca să demarăm acest proiect important pentru oraşul nostru” a precizat Ion Lungu.

Lungimea noului pod peste râul Suceava va fi de 104,4 metri, cu 7 metri lăţime deschidere auto, fiind prevăzut cu trotuare de 1,5 metri.

Investiţia este inclusă la finanţare prin creditul aprobat de Consiliul Local şi care va putea fi folosit din anul 2019.

Lungu consideră că acest pod este foarte important pentru oraş, pentru fluidizarea traficului în zonă, mai ales că, în pofida măsurilor luate în zona comercială, sunt momente când traficul tot este aglomerat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: