Consiliere poliţienească pentru traversarea neregulamentară

> Peste 250 de persoane informate de oamenii legii în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere generate de indisciplina pietonală

„Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul judeţului Suceava. Aproape zilnic se înregistrează evenimente rutiere cu implicarea pietonilor” se arată în statisticile întocmite de către poliţiştii suceveni. Tocmai de aceea, începând cu prima zi a acestei luni, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au iniţiat activităţi de creştere a gradului de siguranţă a minorilor sub sloganul “Recapitulare la siguranţă”, având în vedere finalizarea vacanţei de vară şi debutul noului an şcolar. Astfel, în prima zi de şcoală, elevii din patru unităţi de învăţământ au fost aşteptaţi de poliţişti cu treceri de pietoni personalizate şi inscripţionate cu mesaje preventive. Conceptul a fost bine primit atât de elevi, cât şi de părinţi şi profesori, fiind deja formulate cereri pentru extinderea lui şi la alte unităţi de învăţământ. După primele două zile de şcoală, pe raza municipiului Suceava, peste 30 de poliţişti rutieri şi de ordine publică au ieşit în teren pentru a supraveghea traficul în zona trecerilor de pietoni din proximitatea unităţilor de învăţământ şi a evalua modul de însuşire a recomandărilor preventive de către participanţii la trafic – pietoni sau şoferi. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „la desfăşurarea acţiunii au fost utilizate vehiculele neinscripţionate din dotarea IPJ şi aparatura pentru captare imagini de pe radarele omologate şi aparatele laser TrueCam. Puşi în faţa imaginilor filmate, atât pietonii cât şi şoferii care nu au respectat legea au recunoscut că actele lor puteau duce la adevărate tragedii”.

Peste 250 de persoane prinse „în flagrant”

Din păcate, regulile de circulaţie sunt ignorate în continuare atât de pietoni cât şi de mulţi conducători auto. În cadrul acţiunii, au fost legitimate peste 250 de persoane, ele fiind consiliate şi fiindu-le oferite de către poliţişti materiale preventive. În plus, părinţilor şi profesorilor le-au fost prezentate şi datele statistice care arată o realitate crudă: „57 de persoane decedate în accidente rutiere în acest an, dintre care peste o treime ca urmare a indisciplinei pietonale sau neacordării priorităţii de trecere”. Astfel de acţiuni vor fi derulate de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi în perioada următoare, „ameninţă” într-un mod plăcut oamenii legii. Deocamdată, pe latura preventivă; dar vor veni şi sancţionările.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: