Activităţi recreative pentru copii în Protoieria Fălticeni la finalul vacanţei de vară

> A doua ediţie a taberei de vară pentru copii în Parohia Spătăreşti

Pentru al doilea an la rând, în Parohia Spătăreşti, comuna Fântâna Mare, Protopopiatul Fălticeni, s-au desfăşurat activităţi religioase şi recreative, sub semnul prieteniei pentru copiii din parohie, dar şi pentru cei care si-au petrecut vacanţa de vară la bunici. Tabăra s-a numit „Bucuria Prieteniei”; au participat 30 de copii, iar activităţile s-au desfăşurat la biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime”.

Activităţile au început cu citirea rugăciunilor de dimineaţă în biserica parohială, unde părintele paroh Tudor Andrioaia a prezentat programul zilei, ca apoi copiii să fie repartizaţi în trei grupe. În cadrul acestor grupe, ei au colorat şi confecţionat tricolorul, au alcătuit compuneri ce au avut ca subiect teme legate de Anul Omagial al Unităţii de Credinţă şi de Neam în Patriarhia Română şi au învăţat cântece patriotice şi dansuri populare. La ora prânzului, copiii au servit o masă copiosă pregătită de gospodinele parohiei. Momentul cel mai aşteptat de copiii au fost după terminarea acestor activităţi, când au participat la jocuri şi întreceri sportive sub numele de „atleţii bucuriei şi ai credinţei”. Pe lângă părintele paroh Tudor Andrioaia, copiii i-au avut ca îndrumători pe dl înv. Gagiu Pavel şi dl prof. de sport Ilioaia Adrian, de la Şcoala Gimnazială „Hatmanu Şendrea” din Dolheştii Mari.

La final, copiii au fost răsplătiţi cu diplome de participare şi dulciuri, plecând bucuroşi spre casele lor, rămânând cu promisiunea de a participa la toate activităţile pe care părintele paroh Tudor Andrioaia le va desfăşura la nivelul parohiei.

„Această activitate a avut un real succes, bucuria copiilor s-a observat din plin, sinceritatea şi dăruirea cu care au participat m-au impresionat profund şi, deşi suntem o comunitate mai mică, sămânţa credinţei şi a iubirii de neam din inimile acestor copii este un exemplu pentru noi toţi şi ne motivează pe mai departe să-i iubim şi să le fim mereu alături spre slava lui Dumnezeu şi dăinuirea neamului nostru românesc” a subliniat, la final, părintele Tudor Andrioaia. (Pr. GEORGIAN ROTAR)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: