Parchetul General a deschis dosar penal după ce ministrul Justiţiei a cerut să fie admis în Uniunea Notarilor

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem în urma unui denunţ privind modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în urmă cu câteva săptămâni, a cerut să fie admis în Uniunea Notarilor. Denunţul vizează infracţiunile abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane. La acel moment, ministrul a subliniat că nu intenţionează să demisioneze, după ce a apărut, în spaţiul public, informaţia potrivit căreia a cerut să fie admis în corpul notarilor.

„Simple precizări! După încetarea mandatului ca urmare a expirării termenului pentru care a fost numit, judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau notariat, fără examen – art. 69 al. 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intenţionez sa demisionez de la Ministerul Justiției” a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: