15 cupluri din comuna Fântânele au sărbătorit Nunta de Aur

Duminică, 9 septembrie, 15 cupluri din comuna Fântânele, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost sărbătorite de Primăria şi Consiliul Local Fântânele. Aniversarea cuplurilor, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie, a început în jurul orei 11.30, cu un Te Deum religios oficiat de pr. Ilie Marţineac, la biserica „Sf. Gheorghe” din satul Băneşti.

În cuvântul de încheiere, pr. paroh Ilie Marţineac a spus: „Este un mare dar de la Dumnezeu, să mulţumiţi întotdeauna pentru marele dar pe care l-aţi primit: s-au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Nu este uşor, crucea căsătoriei este grea, dacă doi s-au îngăduit şi au reuşit să convieţuiască împreună 50 de ani este un lucru mare, prin răbdare au reuşit. Poartă numele «Nunta de Aur», deoarece aurul, până ajunge să fie purtat, trece prin multe etape de prelucrare. Aşa este şi cu familia: în familie sunt necazuri, bucurii, însă toate trebuie îndeplinite cu răbdare şi înţelepciune. Familia este celula societăţii; dacă este bine îngrijită, atunci celula este sănătoasă. Poporul român este credincios, primitor şi ajutător. Familia este cea care îţi oferă sprijinul atunci când te confrunţi cu obstacolele vieţii, familia îţi oferă dragoste”.

După încheierea slujbei, în jurul orei 13, cuplurile sărbătorite, împreună cu rudele şi prietenii, s-au deplasat la Căminul Cultural Băneşti, unde sărbătoriţilor li s-au oferit, din partea organizatorilor, flori, premii în bani, şampanie şi o masă festivă.

Cuplurile de aur, rudele acestora şi toţi cei prezenţi la eveniment au asistat şi au dansat împreună, la spectacolul susţinut de formaţia Etnostyl din Suceava şi de interpreţii de muzică populară Iosefina Telescu, Cristi Dascălu şi Roxana Lupu-Moroşanu.

 IONEL CURCAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: