Tinerii din PSD Suceava, în Tabăra politică de la Suceviţa:

Opoziţia se rezumă doar la promovarea sloganurilor obscene şi la negarea progresului economic evident generat de guvernarea PSD

Ca în fiecare toamnă, Organizaţia Judeţeană PSD Suceava a organizat, în perioada 7-9 septembrie, la Suceviţa, Tabăra de pregătire politică a tineretului social-democrat sucevean.

La această acţiune cu sloganul „Investim în tineri, investim în viitor” au participat 200 de tineri social-democraţi suceveni sub coordonarea preşedintelui organizaţiei de tineret George Şoldan şi a vicepreşedinţilor zonali: Cătălin Fediuc, Alexandru Munteanu (Suceava), Iulian Darabă, Alexandru Mihoc (Fălticeni), Claudiu Cozianu (Vatra-Dornei), Ondina Andrei (Rădăuţi), Bogdan Terteş (Cajvana), Aleodor Saviuc (Siret).

Tema cuprinsă în sloganul taberei a fost dezbătută de tinerii prezenţi cu o serie de invitaţi: Gabriel Petrea, deputat, preşedinte TSD România; Emilian Pavel europarlamentar (membru TSD), Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului (membru TSD); Bogdan Buhăianu, preşedinte TSD Botoşani; senatorul Ioan Stan, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava; senatorul Virginel Iordache; deputaţii Alexandru Rădulescu, Maricela Cobuz, Emanuel Havrici, Eugen Bejenariu; primarii Cătălin Coman (Fălticeni), Nistor Tătar (Rădăuţi), Dorin Pânzariu (Suceviţa).

Dezbaterile au evidenţiat că promovarea tinerilor social-democraţi este o preocupare permanentă a PSD, fapt demonstrat de numărul mare de parlamentari, membri ai guvernului, primari, consilieri judeţeni şi locali promovaţi din organizaţia de tineret a acestui partid – situaţie existentă şi la nivelul judeţului Suceava, se arată într-un comunicat.

De asemenea, se menţionează în comunicat, programul de guvernare a PSD pus în practică de guvernul actual acordă o atenţie deosebită sprijinirii tinerilor, fapt dovedit de măsurile luate în acest sens: creşterea cuantumului burselor studenţilor şi elevilor, gratuităţi pentru transport, activităţi culturale şi sportive oferite tinerilor, acordarea creditelor cu dobândă subvenţionată pentru tinerii care îşi continuă studiile, creşterea fondului alocat programului „Prima casă”, acordarea unui sprijin financiar societăţilor comerciale care angajează tineri, demararea programului start-up pentru tinerii întreprinzători.

„Toate acestea sunt argumente pe care tinerii social-democraţi le pot oferi generaţiei din care fac parte acum, într-o perioadă care adversarii politici se rezumă doar la promovarea sloganurilor obscene şi la negarea progresului economic evident generat de guvernarea PSD” se precizează în comunicat.

Dezbaterile au condus şi spre o altă idee, că tinerii social-democraţi îmbrăţişează valorile creştine referitoare la familie, la educaţie, valori la care societatea românească s-a raportat de sute de ani.

„Astfel, tinerii social-democraţi vor susţine referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul promovării noţiunii de familie în accepţiunea clasică, tradiţională a cuplului format din bărbat şi femeie” se arată în finalul comunicatului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: