Medalie de aur pentru Maria Polonic şi de bronz pentru Romina Iosub, ambele de la CSM Suceava

Maria Polonic şi Romina Iosub

Boxul sucevean a dovedit încă o dată că are resurse şi poate fi o pepinieră pentru loturile naţionale ale României. Dacă la masculin pugiliştii de la CSM Suceava au fost aproape în fiecare an pe podiumurile de premiere la juniori şi tineret şi chiar la seniori, iată că au apărut şi urmaşe de marcă după Lăcrămioara Perijoc.

La recent încheiatul Campionat Naţional de Box feminin, care a avut loc în Complexul Sportiv „Marea Neagră” din Eforie Nord, secţia de profil de la Clubul Sportiv Municipal Suceava condusă de antrenorul Andu Vornicu s-a remarcat din nou. CSM Suceava a fost reprezentat cu succes la aceste finale naţionale de două sportive, Maria Polonic şi Romina Iosub, la final ambele reuşind să urce pe podium.

Cea mai bună performanţă a fost obţinută de Maria Polonic, sportivă ce şi-a apărat cu succes titlul de campioană naţională la tineret, categoria 64 de kilograme. Maria a câştigat în acest an medalia de aur şi la Cupa României, la aceeaşi categorie de greutate, iar acest lucru a avantajat-o şi a avut primul tur liber. În primul meci, Maria Polonic a trecut de o adversară din Târgu Jiu, iar în finala mare a învins-o clar, decizie 5–0 în favoarea sa, pe o sportivă din Botoşani care a fost campioană naţională în 2017, dar la o categorie inferioară de greutate. Maria practică boxul de patru ani, iar în acest an trebuia să participe la Campionatul European, dar din cauza lipsei fondurilor, Federaţia Română de Box n-a mai trimis lotul la această competiţie. Cea de-a doua sportivă antrenată la CSM Suceava de Andu Vornicu, Romina Iosub a reuşit să câştige medalia de bronz la categoria 57 de kilograme. Romina a câştigat în acest an aurul la Cupa României şi a stat în primul tur, iar mai apoi, în semifinale, a fost învinsă de o sportivă din Târgovişte, care la final a câştigat titlul de campioană a României.

„Pentru noi a fost un turneu final reuşit, deoarece am reuşit să câştigăm două medalii. La Maria Polonic mă aşteptam să urce pe podium şi mă bucur că şi-a apărat cu succes titlul naţional cucerit anul trecut, demonstrându-şi valoarea şi faptul că performanţa din 2017 n-a fost întâmplătoare. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, clubului CSM Suceava, dar şi oamenilor de afaceri Sergiu Rotari şi Ionuţ Rotaru”, a spus antrenorul Andu Vornicu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI