CFR evită să spună câţi călători merg la Putna cu „Săgeata albastră”

De la jumătatea lunii august, CFR Călători a reluat, după o întrerupere de 6 ani, cursele pe linia Dorneşti – Putna. Astfel, cei care vor să ajungă la Putna, fie din Suceava, fie din Dorneşti, pot călători cu trenul Siemens Desiro „Săgeata albastră”, care efectuează două curse zilnice tur – retur.

Calea ferată pe linia Dorneşti – Putna, inaugurată în 1898, a fost redeschisă miercuri, 15 august a.c., cu prilejul sărbătorii de Sfânta Maria.

Potrivit unui anunţ al Ministerului Transporturilor, „Calea ferată Dorneşti – Gura Putnei – Putna (39 km), mult aşteptată de turişti, a fost reparată de CFR Infrastructură în regie proprie”.

News Bucovina a solicitat companiei de transport feroviar CFR Călători să prezinte situaţia cu privire la numărul de călători înregistrat în prima săptămână pe rutele Suceava – Putna şi Dorneşti – Putna, însă CFR a evitat să ofere un răspuns concret, motivând că îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială.

„Deoarece ne desfăşurăm activitatea pe o piaţă concurenţială, nu vă putem furniza informaţii comerciale privind numărul pasagerilor tansportaţi  de către CFR Călători pe rutele Suceava – Putna şi Dorneşti – Putna” arată CFR Călători.

CFR Călători este o companie de transport feroviar de persoane din România, deţinută de stat, înfiinţată în anul 1998. CFR Călători desfăşoară activităţi de interes public naţional, social şi pentru satisfacerea nevoilor de apărare a ţării şi are, în principal, ca obiect de activitate efectuarea transportului feroviar public de călători. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: