Din cauza scăderii numărului de preşcolari şi elevi, începând cu anul şcolar 2018-2019

Şapte unităţi de învăţământ din judeţ vor fi desfiinţate

> Alte trei unităţi şcolare vor fi comasate

 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof. Cezar Anuţei, a declarat că, începând cu anul şcolar 2018-2019, şapte unităţi de învăţământ sunt desfiinţate, iar alte trei sunt comasate din cauza scăderii efectivelor de preşcolari şi elevi.

Anuţei a spus că desfiinţarea şi comasarea unităţilor respective au fost propuse de unităţile administrativ-teritoriale la începutul acestui an.

El a precizat că Grădiniţa cu Program Normal (GPN) din comuna Drăgoieşti, GPN Slobozia şi GPN Stânca din comuna Zvoriştea, precum şi Şcoala Primară Petia din comuna Buneşti, Şcoala Primară Bahna Arini şi Şcoala Primară Nr. 3 din comuna Preuteşti şi Şcoala Primară Racova din comuna Udeşti.

Anuţei a mai spus că grădiniţele cu program normal nr. 1, 2 şi 3 din Cajvana au fost comasate într-o singură unitate, respectiv Grădiniţa cu Program Normal „Stejărelul” Cajvana.

El a explicat că, potrivit legislaţiei, numărul minim de copii în învăţământul preşcolar este de zece copii pentru ca o grădiniţă să poată funcţiona, iar în învăţământul primar numărul minim de elevi este de 12 pentru ca şcoala primară să poată să îşi desfăşoare activitatea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: