S-a inventat telefonul…

Cu ton ridicat şi gâtuindu-şi discursul, „un locuitor al Burdujenilor” ne-a sunat ieri dimineaţă (ca să ne meargă bine toată săptămâna…), somându-ne să mergem pe strada Florilor? din cartier să constatăm noi înşine că e o „stradă părăsită” total de municipalitate. Nu s-a făcut nimic acolo de 30 de ani (până la urmă se opreşte la 15…), degeaba se tot laudă tandemul Lungu – Harşovschi, care ar face bine să înapoieze oamenilor dările, pentru că primăria n-a făcut nimic pentru cetăţenii zonei. Ei, nu chiar nimic, căci s-au făcut ceva lucrări, acum un an şi ceva, dar astăzi nu se mai cunoaşte nimic.

Aproape copleşit de agresivitatea discursului l-am lăsat o vreme să se descarce apoi l-am rugat pe individ (nu a vrut nicicum să-şi declare numele) să scrie redacţiei, spunându-i că este mult mai credibilă opinia cetăţeanului din zonă, decât o fotografie care, în sine, nu spune nimic, privitorul neavând cum s-o compare cu realitatea pe care trăitorul în zonă ne-o poate povesti. Am turnat gaz pe foc: „ia-ţi, domnule, aparatul de fotografiat şi vino aici să pozezi! mi-o taie cetăţeanul necunoscut. Că am impresia că sunteţi ziarul primarului, scrieţi numai ce-i convine lui!”

Încerc, inutil! să-l mai conving odată să reclame în scris şi să-şi semneze petiţia, pe care i-o publicăm, căci, nu-i aşa? noi ziariştii suntem oamenii primarului. „Văd că sunteţi suficient de vehement ca să aveţi curajul să vă semnaţi plângerea” spun. „Ce-ţi pasă cine reclamă? Un cetăţean nemulţumit pe telefonul dumitale…” Şi-apoi, trece el la persoana I, ai numărul meu de telefon. „Ăsta e un telefon fix şi nu reţine numărul apelantului”. „Halal să vă fie: ce fel de telefoane aveţi acolo!? Cumpăraţi-vă ceva modern!…”

Şi uite-aşa am ajuns de la starea străzii dumisale la calitatea telefonului nostru, administrându-ni-se un perdaf tipic cetăţeanului român: prost crescut, obraznic, ameninţător, sub protecţia anonimatului, bineînţeles, pentru că e prea laş ca să-şi asume bărbăteşte răspunderea pentru cele reclamate.

La capătul unui fir de telefon orice nevolnic poate deveni Putin…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: