Podul provizoriu de la Milişăuţi, închis ieri din cauza unei fisuri

> După câteva ore, circulaţia s-a putut relua

 Podul provizoriu peste râul Suceava, de la Milişăuţi, realizat în parteneriat public-privat, a fost închis luni dimineaţa din cauza unei fisuri.

Primarul oraşului Milişăuţi, Mircea Laurus, a declarat că podul a fost închis aproximativ 2 – 3 ore, după care circulaţia a fost reluată.

Precizăm că începând de marţi, 21 august a.c., două poduri provizorii peste râul Suceava, la Milişăuţi, sunt deschise circulaţiei rutiere.

Un pod se află la 50-70 de metri de actualul pod rutier, iar celălalt este amenajat la circa 250 metri distanţă.

Mircea Laurus a precizat că un pod provizoriu a fost realizat în parteneriat public-privat, iar celălalt de firma care se ocupă de refacerea podului rutier, puternic afectat de ploile de la sfârşitul lunii iunie.

Primarul din Milişăuţi a ţinut să menţioneze că podul provizoriu realizat de Primărie şi firma Test Prima a fost deschis în special pentru localnici, pentru a putea ajunge la terenurile agricole.

Reamintim că, după închiderea podului rutier de la Milişăuţi, a fost realizat un pod provizoriu în parteneriat public-privat, dar după 5 zile acest pod a fost închis fiind afectat de creşterea râului Suceava.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a emis ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018, pentru începerea a lucrărilor la podul de la Milişăuţi, cu data de luni, 23 iulie a.c., cu o durată de execuţie de 21 săptămâni. Autorizaţia de construcţie privind „executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă pentru refacerea podului de pe DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi” a fost atribuită firmei care a câştigat licitaţia, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: