Protoieria Fălticeni

Campanie umanitară de donare de sânge

 În data de 1 septembrie 2018, Protoieria Fălticeni va organiza, alături de Centrul Dorna Medical, o campanie umanitară de donare sânge, intitulată „Dăruim sânge pentru viaţă”, campanie care se va desfăşura cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Donatorii sunt aşteptaţi la sediul Centrului Dorna Medical din strada Mihai Eminescu nr. 7, vizavi de Spitalul Municipal Fălticeni, în intervalul 8 – 17. La această acţiune va participa o echipă medicală de la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava. Vor putea dona sânge persoanele care îndeplinesc câteva criterii, printre care: vârsta cuprinsă între 18 – 60 de ani, să aibă peste 50 kg, să nu consume alcool şi grăsimi cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni şi să nu aibă boli cronice sau transmisibile. Fiecare donator va primi tichete de masă, o zi liberă (la cerere) de la angajator şi va beneficia gratuit de analize de sânge (homoleucogramă, RH, grupă sanguină, hepatitele B şi C, HIV, HTLV – leucemie).

„Mulţumim partenerilor noştri de la Dorna Medical Fălticeni, Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava, care au făcut posibil acest act de milostenie faţă de cel aflat în suferinţă. Pe această cale, invităm pe toţi care doresc din municipiul Fălticeni, dar şi enoriaşii din parohiile noastre ca să ne ajute în acest demers, pentru că este nevoie de mult sânge în spitalele româneşti. Ştim că de multe ori doctorii nu pot opera din cauza lipsei sângelui, drept care şi Biserica este mereu prezentă pentru a-şi ajuta enoriaşii săi şi nu numai” a mărturisit părintele protoiereu Adrian Dulgheriu. (Pr. GEORGIAN ROTAR)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: