Un „mulţumesc” festiv celor mai merituoşi copii din sistemul de protecţie socială

> 57 de copii din sistemul de protecţie au fost premiaţi pentru rezultate bune la învăţătură sau pentru că îşi văd cu pasiune şi talent de sport, muzică şi artă plastică

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în colaborare cu organizaţii neguvernamentale şi firme, a premiat ieri cei mai buni elevi şi studenţi, la învăţătură, precum şi pe cei mai talentaţi copii şi tineri, din sistem, în domeniul artelor şi sportului.

Evenimentul s-a numit inspirat „Visând la un viitor mai bun” şi este parte din prima ediţie a Campaniei „Susţinem performanţa”.

Festivitatea desfăşurată în sala mare a Palatului Administrativ, deschisă de Nadia Creţuleac, directorul executiv al DGASPC Suceava, a beneficiat de prezenţa reprezentanţilor guvernamentali, ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi a deputatului PNL Angelica Fădor.

Premierea copiilor şi tinerilor n-ar fi fost posibilă fără sprijinul Fundaţiei Te Aud România din Gura Humorului, Asociaţiei „Licuricii fericiţi” din Câmpulung Moldovenesc, Asociaţiei Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociaţiei Rădăuţiul Civic, Asociaţiei SEVA, a firmelor DECATHLON şi SMArt.

Interesant a fost că în discursurile de felicitare ale vicepreşedintelui CJ Gheorghe Niţă, al parlamentarului invitat, al subprefectului Silvia Boliacu, al reprezentanţilor asociaţiilor partenere DGASPC, a intervenit foarte des cuvântul „mulţumesc”. Adulţii cu răspundere administrativă şi politică ai Sucevei au mulţumit zecilor de copii din sistemul de protecţie că s-au ridicat deasupra prejudecăţilor, că nu s-au resemnat în postura mediocră de copiii plasaţi în grija statului, că au visat, şi-au dorit mai mult, şi au reuşit să obţină.

„Voi, cei care fără voia voastră sunteţi poate lipsiţi de dragostea părinţilor voştri, reuşiţi să obţineţi performanţă visând la un viitor mai bun. Privindu-vă, am încredere că viitorul nu doar al Sucevei, ci şi al României poate fi unul mai bun. Vă mulţumesc pentru aceasta. Mulţumesc celor din Direcţie pentru implicare şi eforturile care le fac în fiecare zi, dar şi organizaţiilor care le-au fost alături de-a lungul timpului. La rându-mi, vă promit, cu tot dragul, că voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă, colaborând cu Direcţia de Protecţie a Copilului, pentru ca meritele voastre să fie recunoscute şi să vă sprijin cu ceea ce pot. Vă îmbrăţişez cu drag şi mă rog la Dumnezeu ca fiecare dintre voi să aveţi viitorul frumos pe care îl visaţi”, s-a adresat copiilor şi tinerilor premiaţi deputatul Angelica Fădor.

 „Cred că a venit vremea să redefinim termenul de performanţă şi să înţelegem că performanţa poate însemna câteodată să iei un elev slab la matematică şi să îl aduci la un nivel de nota 7. Pentru un copil cu probleme locomotorii, orice pas înainte înseamnă o performanţă. Performanţă poate însemna să fii extrem de talentat la desen, dar să n-ai nicio înclinaţie spre limba engleză. Fundaţia Te Aud România susţine, încă de la început, această performanţă redefinită şi împreună cu DGASPC se străduieşte să ofere o şansă în plus copiilor din sistem”, a spus la eveniment Gabriela Popescu, preşedinta acestei organizaţii.

În acelaşi ton, Nicoleta Bogoş, preşedinta Asociaţiei „Licuricii fericiţi”, i-a îndemnat pe copiii premiaţi să nu renunţe la visele lor şi, chiar dacă pentru alţii acestea par mici şi neînsemnate, să facă tot ce pot pentru a le îndeplini.

57 din aproximativ 1500

Din cei aproximativ 1500 de copii din sistemul de protecţie au fost aleşi 57 din toate centrele de copii publice sau private, din asistenţă maternală, dar şi din reţeaua de plasament familial. 36 au fost premiaţi pentru rezultate deosebite la învăţătură, 11 pentru rezultatele sportive în discipline precum canotaj, rugbi, qwan ki do, atletism, fotbal, lupte greco-romane. 10 copii şi tineri au fost premiaţi de asemenea pentru pasiunea dovedită în diferite deprinderi artistice, şi care şi-au probat talentul în concursuri de muzică sau artă plastică.

„Scopul acestui proiect îl reprezintă modul nostru de a mulţumi copiilor şi tinerilor din cadrul sistemului de protecţie pentru rezultatele lor deosebite. Ne-am dorit să îi premiem într-un cadru festiv, aşa cum merită fiecare dintre ei, pentru a le recunoaşte meritele, dar şi pentru a încuraja performanţa în rândul tuturor copiilor şi tinerilor” a comunicat Georgeta Nadia Creţuleac, şefa DGASPC Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei:

Niciun articol găsit.