Consulul onorific al României în Ho Shi Min, Tran Thi Thanh Nhan, va realiza un film documentar de promovare a Bucovinei

> O delegaţie din Vietnam a vizitat judeţul Suceava la invitaţia deputatului Alexandru Băişanu

 O delegaţie din Republica Socialistă Vietnam, condusă de Tran Thi Thanh Nhan, consul onorific al României în Ho Shi Min, a purtat, joi, discuţii la Prefectura Suceava, în cadrul unei vizite pe care o desfăşoară în România la invitaţia preşedintelui grupului de prietenie româno-vietnamez, din Parlamentul României, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu.

Din delegaţie, care a fost însoţită de Alexandru Băişanu, au mai făcut parte ambasadorul României în Vietnam, dl Valeriu Artenie, şi soţia sa.

Subprefectul Silvia Boliacu a salutat prezenţa la Suceava a delegaţiei din Vietnam şi a felicitat-o pe doamna Tran Thi Thanh Nhan pentru proiectul de a realiza un film documentar despre Bucovina, promovând astfel valorile acesteia.

Boliacu a prezentat judeţul Suceava şi a arătat că autorităţile sucevene sunt constant preocupate în promovarea turismului.

„Ne preocupăm în permanenţă pentru atragerea de fonduri interne şi europene pentru proiectele de promovare a turismului”, a menţionat subprefectul Silvia Boliacu.

La rândul său, ambasadorul Valeriu Artenie a mulţumit pentru primire, arătând că este o mare onoare pentru el să viziteze judeţul Suceava alături de consulul onorific, o personalitate foarte cunoscută. „Chiar dacă scopul vizitei noastre principal este realizarea unui film de prezentare turistică a României, am dori cu acest prilej să acoperim nu numai dimensiunea turistică a relaţiilor noastre, ci şi alte domenii de activitate – economică, culturală, ştiinţifică, cu o abordare mai cuprinzătoare”, a spus Artenie.

În continuare, consulul onorific al României în Ho Shi Min, Tran Thi Thanh Nhan, a mulţumit pentru posibilitatea de a ne cunoaşte regiunea, a precizat că este prima sa vizită în România şi s-a declarat „impresionată” de cele văzute până acum. Ea a mulţumit şi pentru posibilitatea de a realiza un film documentar în România şi în judeţul Suceava, pentru ca toate popoarele asiatice să aibă posibilitatea de a cunoaşte poporul român şi oportunităţile oferite de România.

„În afară de turism, vom acţiona pentru a conştientiza cercurile de afaceri din Vietnam asupra oportunităţilor de a investi în România, de afaceri cu România, inclusiv cu judeţul Suceava. Aş dori să invit oameni de afaceri români să viziteze Vietnamul, pentru a cunoaşte oportunităţile de afaceri cu companiile din Vietnam. Totodată, doresc să organizez o misiune de afaceri din Vietnam în România, care, pe de o parte să promoveze exporturile vietnameze, iar pe de alta şi importurile din România. Încercăm să identificăm produsele pe care le putem aduce din România, aceasta ar fi principalul obiectiv al ambasadei şi consulatului. Vreau să construiesc ceva durabil pentru relaţiile dintre Vietnam şi România”, a declarat consulul onorific al României în Ho Shi Min, Tran Thi Thanh Nhan.

În cadrul discuţiilor, deputatul Alexandru Băişanu a precizat că rolul său este de a regla, din punct de vedere legislativ, tot ce se poate pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare în afaceri dintre România şi Vietnam.

„Ne dorim să crească exporturile spre România, ne dorim să avem turişti. Bucovina este o zonă cu predilecţie turistică, avem lemn, avem posibilităţi de a aduce la vânătoare, în pădurile noastre, oameni de afaceri vietnamezi”, a spus Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: