Un pod rutier provizoriu pentru trafic uşor va fi deschis, miercuri, la Milişăuţi

 > În zonă va fi refăcut şi podul provizoriu care a fost afectat de apă la cinci zile de la deschidere. Traficul greu va fi în continuare deviat pe DN 17 A

 Un pod rutier provizoriu va fi deschis traficului uşor, miercuri, la Milişăuţi, unde podul de peste râul Suceava este închis din cauză că a fost afectat de viitură la sfârşitul lunii iunie.

Primarul oraşului Milişăuţi, Mircea Laurus, a declarat pentru News Bucovina că a fost înştiinţat de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) că miercuri va fi dat în folosinţă un pod rutier provizoriu.

„E un pod făcut de ei. Pe al nostru a venit apa şi l-a luat”, a spus primarul.

El a menţionat că pentru refacerea podului făcut în parteneriat public-privat firma Test Prima va aduce alte tuburi şi că va contribui şi localitatea cu zece tuburi, dar că răspunderea pentru acesta nu e a primarului şi că şi-au asumat consilierii locali PNL răspunderea.

„Eu nu-mi mai asum răspunderea”, a spus primarul.

Mircea Laurus a precizat că podul provizoriu realizat de compania de drumuri va fi la circa 50-70 de metri de actualul pod rutier, iar celălalt va fi amenajat la circa 250 metri distanţă şi va putea fi folosit de localnici.

El a subliniat că la podul rutier închis în prezent traficului se lucrează în vederea consolidării.

Reamintim că după închiderea podului rutier de la Milişăuţi, a fost realizat un pod provizoriu în parteneriat public-privat, dar după cinci zile acest pod a fost închis, fiind afectat de creşterea râului Suceava.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a emis ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018 pentru începerea a lucrărilor la podul de la Milişăuţi, cu data de luni, 23 iulie 2018, cu o durată de execuţie de 21 săptămâni.

Autorizaţia de construcţie privind „executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă pentru refacerea podului de pe DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi” a fost atribuită firmei care a câştigat licitaţia, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: