Triumf regal al Simonei Halep, la Montreal

Finala de două ore şi 41 de minute de la Montreal, câştigată de Simona Halep, face cât una de Grand Slem, mai ales prin calitatea excepţională a partidei. A fost greu pentru românca noastră, cea mai bună jucătoare a lumii, de aceea Cupa Rogers pe care a strâns-o în braţe la final a fost şi mai valoroasă. Mult mai valoroasă decât cecul de peste 500.000 de dolari canadieni încasat de Simona, pentru că a însemnat efort uneori dincolo de limitele omeneşti, tenis de „high class” şi inteligenţa de a găsi la greu lovitura care să-i aducă punctul în faţa unui adversar puternic, aproape la fel de puternic ca şi ea.

Simona Halep a câştigat duminică în Canada învingând-o pe americanca Sloane Stephens în trei seturi, 7-6, 3-6, 6-4.

A fost o partidă fabuloasă, cu răsturnări de situaţii, cu căderi şi reveniri, cu un tenis de o frumuseţe teribilă, în care atât caracterul jucătoarei din România, cât şi al adversarei sale au fost puse greu la încercare. Sfaturile antrenorului Darren Cahill au fost şi de această dată balsam pe neliniştile Simonei care a triumfat la Montreal ca un veritabil şi de necontestat număr 1 mondial.

În primul set, Simona Halep a condus dar părea să-şi fi pierdut încrederea după ce Sloane a revenit, a egalat şi s-a ajuns la tie break. Unul dramatic, în care sportiva din Statele Unite a avut două mingi de set, dar nu i-a ieşit. Adversara ei a jucat cu îndârjire, a făcut un efort imens, a revenit de la 5-1 pentru Stephens, şi a câştigat setul.

Parcă stoarsă de puteri, Simona Halep a pierdut setul doi în care a fost, deşi a luptat, mereu în urma americancei. Calitatea tenisului nu a avut însă nicio clipă de suferit, majoritatea schimburilor de mingi fiind, fiecare pe rând, un spectacol.

Setul decisiv a depăşit aşteptările şi celui mai entuziast public. Şi mai mult dramatism şi mai multă frumuseţe a jocului. Simona a condus, 2-0, dar Sloane a egalat şi părea, în acele momente, mai vioaie decât adversara ei. De unde a mai scos putere, este doar secretul ei, dar Simona a făcut apoi un break, şi-a câştigat serviciul şi a făcut 4-2. Finala ajunge la 5-3 iar raliurile de mingi între cele două finaliste au fost epuizante, geniale. Românca are două mingi de meci, dar Sloane este cea care câştigă game-ul şi scorul devine 5-4. Simona urmează la serviciu şi de data aceasta nu mai iartă. La a patra minge de meci încheie finala cu un as, iar în prima secundă a victoriei micuţa, dar uriaşa Simona Halep cade în genunchi pe hardul de la Montreal, pe care a pătimit şi în finală, şi când a jucat patru partide în 2 zile, dar de pe care a ieşit glorioasă.

Ce n-ar trebui să se audă niciodată într-o arenă de tenis

O aşchie minusculă s-a desprins din bucuria Simonei şi a românilor care, în faţa televizorului, au urmărit sufocaţi de emoţie fantastica evoluţie din finală. În timpul meciului, ca un fel de cretină solidaritate cu recentele proteste al diasporei din ţară, un glas din tribună s-a auzit de câteva ori lansând cuvinte obscene la adresa partidului de guvernământ din România. Cuvinte care niciodată n-ar trebui să se audă într-o arena de tenis.

Dacă în timpul meciului părea că nu le-a dat importanţă, în timpul ceremoniei de premiere, după discursul cu felicitări şi mulţumiri, Simona Halep a cerut permisiunea să adreseze câteva cuvinte în limba română unor persoane din tribună.

„Vă mulţumesc pentru susţinere, şi celor care s-au comportat altfel decât trebuie le transmit să nu mai facă asta data viitoare şi să respecte această încăpere deosebită”, s-a adresat ea cu tristeţe şi iritare conaţionalilor.

Odată cu câştigarea în manieră regală a Cupei Rogers, Simona Halep are cu 2000 de puncte mai mult în clasamentul WTA, faţă de Caroline Wozniacki, a doua clasată.

Anul acesta ea a obţinut alte două titluri, la Shenzhen şi Roland Garros.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: