Cu excepţia unităţilor cu „foc continuu”

„Liberele” din zilele cu sărbători legale trebuie obligatoriu respectate

> Angajatorii care nu compensează munca prestată în respectivele zile cu timp liber sau cu 100% din salariu riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, avertizează Romeo Bunariu, şeful ITM Suceava

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava atrage atenţia asupra legislaţiei privind regimul „liberelor” aferente sărbătorilor legale. Inspectorul-şef Romeo Butnariu reaminteşte că pe 15 august se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului şi că această zi este declarată sărbătoare legală, potrivit dispoziţiilor art. 139 alin. 1 al Legii nr. 53/2003, respectiv al Codului Muncii. Şeful ITM Suceava precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, în zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, excepţie făcând angajaţii unităţilor sanitare şi ai celor de alimentaţie publică, dar şi cei ocupaţi în locurile de muncă în care lucrul nu poate fi întrerupt, ca urmare a caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Conform legii, în următoarele 30 de zile, salariaţii în cauză au dreptul la compensarea cu timp liber în echivalent. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zilele libere corespunzătoare, salariaţii beneficiază de un spor salarial, acesta neputând fi mai mic de 100% din salariul de bază aferent muncii desfăşurate în programul normal de lucru.

„Angajatorii care nu respectă prevederile Codului Muncii referitoare la interdicţia prestării activităţii în zilele de sărbătoare legală, respectiv pe cele referitoare la compensarea muncii prestate în cazul salariaţilor care, prin excepţie, muncesc în zilele în cauză, riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei”, relifează Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: