Peste o sută de persoane, între care suceveni care lucrează în străinătate, au participat la mitingul din centrul Sucevei în sprijinul protestului Diasporei din Capitală

Peste o sută de persoane au participat, vineri seara, în centrul Sucevei, la mitingul de susţinere a protestului Diasporei din Capitală.

Manifestarea a fost deschisă cu venirea unei familii stabilită de zece ani în Marea Britanie, părinţi şi patru copii, care erau pregătiţi pentru protest, având vuvuzele şi steaguri tricolore.

Aceştia au spus că au venit în vacanţă ca în fiecare an, dar că şi-au dorit să participe şi la acest protest, nemulţumiţi de modul în care este administrată ţara.

Ulterior, în zona din faţa Palatului Administrativ din Suceava s-au adunat, rând pe rând, protestatari care au manifestat fără să scandeze sloganuri, doar din când în când, fiind auzite fluiere sau vuvuzele. Mesaje împotriva PSD erau pe tricourile unora dintre protestatari.

Participanţii au discutat unii cu alţii despre situaţia din ţară, de faptul că nu se întrevede niciun viitor şi că cei care lucrează în străinătate şi-ar dori să revină, dar că lucrurile nu se îndreaptă în ţară într-o direcţie bună.

Acţiunea de protest de vineri seara, în sprijinul protestului Diasporei din Capitală, a fost anunţată pe o reţea de socializare şi se menţiona că acest protest este pentru a se cere „demisia Guvernului condus de incompetenta Dăncilă!”

„Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independenţa justiţiei, modificărilor propuse şi votate pentru Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi cerem revizuirea poziţiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesionişti, cu menţiunile primite din partea Uniunii Europene, precum şi cu bunul-simţ, o noţiune prea rar utilizată de coaliţia de la putere”, se menţiona în anunţ.

„România nu este o ţară a corupţilor, a incompetenţei sau a infractorilor, ci este ţara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparenţă, demnitate, corectitudine şi verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în faţă nu este unul scurt sau uşor, vom merge până la capăt şi vom câştiga. Dacă am învăţat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepţie”, se mai preciza în acelaşi anunţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: