Ministrul Mediului vrea ca depozitele ecologice din judeţul Suceava să devină cât mai repede funcţionale

> Vom da amenzi până când vom intra în normalitate. Riscăm să pierdem banii europeni şi să intrăm pe procedură de infrigement cu Pojorâta, a spus ministrul, ieri, la Suceava

 Ministrul Mediului, Leocadia Graţiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, că judeţul este pe ultima sută de metri, pentru că mai există foarte puţin timp, 31 martie 2019, până când Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) să devină funcţional.

„Am spus clar că şi dacă este nevoie să se deplaseze în fiecare săptămână la Bucureşti să identifice soluţii pentru ca situaţia de la Pojorâta să fie rezolvată, de la Moara proiectul să înceapă să funcţioneze, iar comisia de licitaţie să lucreze, cum lucrăm şi noi care suntem implicaţi în acelaşi sistem, foarte multe ore pe zi pentru ca contractul de gestiune să poată fi atribuit şi deja să se poată depozita în depozitul de la Moara” a spus – chiar aşa! – ministrul.

Ea consideră că sunt lucruri care trebuie rezolvate rapid de cei implicaţi şi a rugat primarii să facă presiune astfel încât lucrurile să nu mai meargă cu spatele, ci „pe repede-înainte”.

„Lucrurile sunt foarte serioase. Eu consider că nu mai este timp de a avea ambiţii personale sau ambiţii politice sau altfel de ambiţii. Eu cred că trebuie să fie un nivel înalt de responsabilitate” a mai spus Gavrilescu.

Ea a subliniat că se va ţine graficul pe care l-a propus împreună cu comisarii de mediu şi că verificările vor fi la fel de incisive ca şi până acum.

„Vom trage semnale de alarmă şi vom da amenzi până când vom intra în normalitate şi să văd SMID-ul că funcţionează, pentru că de două ori riscăm aici, la Suceava, dacă SMID nu funcţionează. O dată pierdem bani europeni dacă SMID nu funcţionează şi să intrăm pe infrigement dacă Pojorâta nu intră şi ea pe un făgaş normal. Cine are de pierdut? Întreaga comunitate, pentru că statul va trebui să-şi recupereze banii de la comunităţile care nu se implică suficient” a mai arătat ministrul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: