Un bărbat de 65 de ani a fost lovit mortal când traversa DN 17

După tragicul accident petrecut de curând, în urma căruia o fată de 12 ani s-a stins din viaţă pe când traversa drumul ce face legătura dintre Transilvania şi Moldova, DN 17 a mai furat o viaţă miercuri… În jurul orei 22.20, lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 că, pe raza localităţii Vama, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omeneşti.

Cercetările efectuate ulterior au stabilit că, în timp ce conducea un autoturism într-o curbă periculoasă pe DN 17, pe raza localităţii Vama, un şofer în vârstă de 48 de ani, din oraşul Gura Humorului, a surprins şi lovit mortal un localnic de 65 de ani. Din declaraţia verbală a şoferului, „pietonul s-ar fi angajat brusc în traversarea drumului public, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător. În plus, locul era neiluminat, iar victima nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent reflectorizante”, iar şoferul a observat-o prea târziu pentru a mai putea evita impactul. Verificarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a arătat că nu consumase băuturi alcoolice înainte de a porni la drum. În cauză s-a deschis un dosar penal. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

 Un alt bărbat accidentat grav, la Pojorâta

 Miercuri, tot pe DN 17, în jurul orei 17.10, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Pojorâta, o şoferiţă în vârstă de 22 de ani, domiciliată în comuna Coşna, a surprins şi accidentat grav un localnic în vârstă de 48 de ani. Acesta – spun poliţiştii care s-au ocupat de cercetarea cazului – s-a angajat brusc în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător. În urma impactului violent, victima a fost preluată de un echipaj de ambulanţă şi transportată la spital. Cei doi participanţi la traficul rutier implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătoarea auto şi de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI