În cele din urmă...

Foresta va fi susţinută din bugetul local cu 800.000 de lei

> Fotbaliştii de la Foresta nu au reuşit să acceadă la totalul rezervat de 1,2 milioane de lei, întrucât certificatul fiscal de la Finanţe nu a fost prezentat la timp > O întârziere similară a fost înregistrată şi anul trecut

Asociaţia „Clubul Sportiv Foresta” Suceava a depus dosarul pentru obţinerea, prin licitaţie, a finanţării nerambursabile din fonduri publice. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a precizat, într-o conferinţă de presă, că, din cauza întârzierii cu care face acest demers, echipa suceveană de fotbal va primi o sumă diminuată pe măsură.

„În sfârşit, cei de la Foresta au depus dosarul. Am convocat Comisia pentru atribuirea fondurilor nerambursabile. Vorbim despre cinci proiecte, însă doar în trei cazuri s-a exprimat intenţia de participare. Mă refer, în primul rând, la Foresta Suceava, pentru suma de 800.000 de lei, care aşteaptă să fie alocată echipei încă de la începutul anului. Între timp, a intervenit retrogradarea şi nici nu au făcut solicitarea. În cazul în care comisia va stabili că lucrurile sunt în regulă, iar actele sunt bine făcute, vom convoca o şedinţă de consiliu local, pentru a aloca aceşti bani atât echipei de fotbal, cât celorlalţi doi participanţi” a subliniat viceprimarul Lucian Harşovschi. Drept urmare, în condiţiile menţionate, 50.000 de lei ar putea fi acordaţi în vederea organizării Crosului Sucevei Asociaţiei Judeţene de Atletism, iar 25.000 de lei ar ajunge la Asociaţia de baschet „Phoenix”.

Programul anual al finanţărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activităţile sportive a fost a aprobat în şedinţa ordinară din februarie a CL Suceava, disponibil, în acest sens, fiind un total de 3 milioane de lei. Astfel, în anul 2018, pentru Asociaţia „Clubul Sportiv Foresta” Suceava, respectiv pentru fotbal, aleşii municipali au votat un disponibil de 1,2 de milioane de lei, sumă egală cu cea destinată Clubului Sportiv „Universitatea” Suceava, adică pentru handbalul masculin. Fotbaliştii de la Foresta nu au reuşit să acceadă la cele 1,2 milioane de lei, întrucât nu au prezentat la timp certificatul de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Suceava, situaţie care s-a întâmplat şi în 2017. Potrivit programului, pentru ramurile Clubului Sportiv Municipal Suceava s-a rezervat un total de 500.000 de lei, cea mai mare sumă, 300.000 de lei pentru rugbi. Voleiul şi canotajul au fost îndreptăţite la câte 50.000 de lei, luptele greco-romane şi tirul sportiv la câte 20.000 de lei, iar tirul cu arcul, hocheiul pe gheaţă şi boxul având câte 15.000 de lei fiecare. La fel, Asociaţia „Baschet Club Castorii”, ca şi Asociaţia de rugbi „Club sport amicii” erau creditate cu câte o alocare egală, în valoare de 50.000 de lei.

Susţinerea financiară a sportului cu bani din bugetul local se face în baza noului regulament privind regimul finanţărilor nerambursabile, aprobat de consilierii suceveni în conformitate cu ultimele modificări aduse Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: