În acest sezon estival

Trei focare de toxiinfecţie alimentară înregistrate la trei pensiuni din judeţ

> Autorităţile sanitare recomandă clienţilor evitarea consumului mâncărurilor care se pretează la contaminare uşoară

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că în ultima perioadă s-au înregistrat trei focare de toxiinfecţie alimentară în judeţul nostru, la trei pensiuni turistice. Însă formele de îmbolnăvire au fost uşoare.

Zorescu a spus că persoanele care au suferit toxiinfecţii alimentare au răspuns foarte bine la tratamentul simptomatic.

Ea a precizat că inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat controale la cele trei unităţi turistice – din zonele Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului – unde s-au înregistrat focarele de toxiinfecţie alimentară şi au constatat anumite nereguli, pentru care au aplicat sancţiuni contravenţionale.

„Este perioada de vară, e sezonul cald, când circulaţia microbilor, a virusurilor care provoacă diverse afecţiuni digestive se intensifică” a explicat Zorescu, adăugând că autorităţile sanitare recomandă turiştilor, dar şi producătorilor să evite în această perioadă cu temperaturi mai ridicate mâncărurile care se pretează la o contaminare uşoară, respectiv maionezele, sosurile, îngheţata preparată în condiţii artizanale, cremele, mai ales dacă aceste preparate nu sunt păstrate în condiţii corespunzătoare.

Totodată, medicul a precizat că pe toată durata verii DSP Suceava monitorizează periodic evoluţia cazurilor de afecţiuni digestive şi de boală diareică acută în scopul prevenirii unor episoade epidemice de afecţiuni specifice sezonului cald, cazurile fiind raportate atât de medicii de familie, cât şi de secţiile de boli infecţioase.

„Nu am înregistrat creşteri deosebite faţă de anul precedent” a menţionat Zorescu, adăugând că, de obicei, aceste afecţiuni sunt provocate de enterovirusuri, rotavirusuri şi de bacteria Clostridium difficile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: