Parcul Şipote va fi amenajat spre a deveni o zonă de promenadă pentru suceveni

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că legea privind trecerea în administrarea localităţilor a pădurilor-parc aflate pe teritoriul acestora a fost publicată, că de acum se poate începe procedura de solicitare a parcului Şipote şi a păduricii Zamca.

El a arătat că, potrivit acestei legi, la solicitarea consiliilor locale se pot da suprafeţe de teren în administrare, iar pentru pădurile respective primăria beneficiară este obligată să asigure întocmirea studiilor de specialitate, să le depună în vederea avizării la comisia tehnică, în termen de maxim 2 ani.

„Până să-l modernizăm, putem să facem curăţenie. Să-l întreţinem. Până acum nu am putut face curăţenie în parc, fiind doar campanii benevole şi gratuite” a spus viceprimarul.

El a explicat că amenajările permise sunt alei realizate din materiale ecologice, cu lăţimea de maxim 2 metri, sau piste pentru biciclete, bănci, iluminat public, puncte de informare, toalete ecologice şi construcţii provizorii din lemn cu suprafaţă de maxim 15 mp.

„Nu va fi boom imobiliar. Nu se va construi în parcul Şipote” a spus Harşovschi, care a menţionat că toate acestea se vor putea realiza doar dacă parcul va fi primit de la Guvern.

„Să-i liniştim pe suceveni că vom face doar o zonă de recreere, cu alei şi celelalte prevăzute în lege” a declarat Harşovschi.

El a precizat că suprafaţa solicitată va fi de aproximativ 55 ha pentru parcul Şipote şi că va fi solicitată şi păduricea Zamca, unde se cer 105 ha.

Viceprimarul a menţionat că se lucrează în prezent la documentaţie, astfel încât să se pregătească proiectul de HCL. „A fost mult, mai este puţin. Sucevenii vor avea în centrul Sucevei acest plămân verde, vor avea şi o zonă de promenadă, de plimbare în siguranţă (…) vor fi iluminat public şi pază” a explicat Harşovschi.

El a mulţumit din nou tuturor parlamentarilor, dar a amintit că acest proiect a plecat de la Primăria Suceava, fiind propus de primarul Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: