Doar reparaţii la parcul Vladimir Florea din Suceava

> În urmă cu mai bine de un an, autorităţile cereau un studiu de fezabilitate de reconfigurare a parcului, îmbogăţirea spaţiilor verzi, construirea unui pavilion pentru amatorii de şah şi table, amenajarea unui grup sanitar, modernizarea fântânii arteziene şi introducerea de noi amenajări acvatice >„Nu mai facem o lucrare mare de investiţii, ci doar reparaţii, dar acest parc este destul de important, pentru că foarte mulţi suceveni vin aici să joace” a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi

Parcul Vladimir Florea din preajma Primăriei Suceava va intra în lucrări de modernizare. Lucrările la parcul de la intersecţia străzii Mărăşeşti cu bulevardul central vor demara într-o săptămână, după amenajarea parcărilor „în spic” pe strada amintită.

„Este o modernizare pe contractul de reparaţii a celor de la pavaje şi înseamnă înlocuirea a 1.000 mp de pavaj, montarea a 155 de metri liniari de trepte şi 355 de metri liniari de bordură mică, valoarea lucrărilor fiind de 103.000 de lei. Nu mai facem o lucrare mare de investiţii, ci doar reparaţii, dar acest parc este destul de important, pentru că foarte mulţi suceveni vin să joace şah, remi, iar odată cu finalizarea lucrărilor va fi unul frumos” a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Lucian Harşovschi.

În urmă cu mai bine de un an, autorităţile municipale anunţau întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea parcului Vladimir Florea. Într-o primă viziune, acesta trebuia să aibă parte de o nouă conformaţie, însă cu păstrarea specificului arhitectural şi urbanistic. Vechile dale de pe alei vor fi scoase şi înlocuite cu pavele, iar în ceea ce priveşte spaţiile verzi, cele deja existente urmau a fi îmbogăţite, printre altele, cu arbori ornamentali „pendul”.

Parcul Vladimir Florea este renumit pentru pensionarii care, pe vreme frumoasă, dar chiar şi mai puţin bună, vin în zonă pentru a-şi petrece timpul în mod plăcut, la o partidă de şah sau de table. Dacă în prezent vârstnicii pasionaţi au la îndemână doar câteva mese în aer liber, expuse arşiţei, ploii sau ninsorii, conform planurilor din 2017 viitorul ar fi trebuit să le aducă un pavilion special, destinat doar lor. În preajmă se preconiza a fi construit şi un grup social, racordat la reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare, după toate rigorile igienico-sanitare. Pe de altă parte, fântâna arteziană în funcţiune urma a fi demolată, în locul ei fiind prevăzută una modernă, alături de alte amenajări acvatice ambientale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: