De trei ori mai puţini suceveni au solicitat autorizaţie în vederea debranşării de la sistemul de termoficare

> Dacă în 2017 la compartimentele specializate au fost înregistrate 302 cereri de eliberare de certificate de urbanism şi autorizaţii de construire, anul acesta, până acum, au fost făcute 110 cereri >„Sprijinim lumea să rămână în sistemul centralizat, iar acolo unde se poate îi ajutăm, făcându-se şi lucrări în acest sens” a declarat viceprimarul Lucian Harşovchi

Mai puţini locuitori ai municipiului Suceava au făcut, în sezonul cald 2018, cereri de renunţare la serviciul de alimentare cu apă caldă şi căldură în sistem centralizat. „Se fac debranşări, însă nu sunt atât de multe solicitări ca în anul trecut” a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Lucian Harşovschi.

Astfel, dacă în 2017 au fost înregistrate 302 cereri de eliberare de certificate de urbanism şi autorizaţii de debranşare de la sistemul centralizat, anul acesta, până acum, au fost făcute 110 de cereri. Acestea sunt demersuri puse în seama autorităţilor administrației publice locale, alte documente fiind de competenţa Thermonet, transportatorul, distribuitorul şi furnizorul de agent termic. „Noi semnăm şi eliberăm acele certificate şi autorizaţii de debranşare, celelalte documente fiind solicitate de către societatea care se ocupă de furnizarea şi transportul agentului termic. Costurile la Primărie sunt cel cu certificatul de urbanism, iar cel cu autorizaţia este în funcţie de procentul stabilit de proiectant. Sprijinim lumea să rămână în sistemul centralizat, iar acolo unde se poate îi ajutăm, făcându-se şi lucrări în acest sens” a declarat Lucian Harşovchi, menţionând că debranşarea se poate efectua până în octombrie, înainte de începerea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuinţelor.

Din informaţiile pe care le avem, în vederea montării unei centrale individuale pe gaze naturale, doritorul va depune o cerere tip la secretariatul societăţii Thermonet; copie după cartea de identitate a beneficiarului, a delegatului sau împuternicitului, atunci când este cazul; dovada că solicitantul este proprietarul spaţiului şi adeverinţa eliberată de asociaţia de proprietari, care să certifice lipsa datoriilor către furnizor. Mai apoi, sunt necesare acordul scris al proprietarilor spaţiilor cu pereţi comuni sau planşee comune cu cel pentru care se solicită deconectarea; acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, dar şi documentaţia tehnică de reconsiderare a ansamblului instalaţiilor termice. De asemenea, sunt obligatorii autorizaţia de construire, obţinută în condiţiile legii, care impune soluţia de modificare a sistemului de încălzire, ţinând cont de modul individual de evacuare a gazelor de ardere, astfel încât să nu fie influenţate condiţiile de mediu din imediata vecinătate, cu respectarea principiului de asigurare a unui mediu curat pentru vecin, precum şi dovada acordului de acces la instalaţiile de utilizare a gazelor naturale. În cele din urmă, este necesară dovada deconectării a altor proprietari din condominiul respectiv, anterioară depunerii solicitării de către cel care îşi montează centrala. În acest sens, se va depune cel puţin un proces-verbal de constatare a deconectării din acel condominiu, încheiat între furnizor, asociaţia de proprietari şi proprietar. Se avizează deconectarea din sistem a tuturor proprietarilor care au depus dosarul complet, cu documentele solicitate şi cu taxele achitate. Nu se emite avizul de deconectare în cazul în care apartamentul se află într-o scară de bloc în care nu s-au înregistrat deconectări anterioare, iar 100% din apartamente sunt branşate la SC ACET. De asemenea, deconectarea nu este posibilă dacă proprietarul nu depune întreaga documentaţie solicitată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: