Corneliu Popovici (Pro România):

Se împlinesc 10 ani de când am iniţiat proiectul Domeniul schiabil Rarău şi nici măcar primul tronson nu va putea fi funcţional

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a Pro România, Corneliu Popovici, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că se împlinesc 10 ani de când a iniţiat proiectul Domeniul schiabil Rarău şi că este îngrijorat că acest proiect, pe care el l-a propus, când era secretar de stat la Ministerul Turismului, riscă să nu fie pus în funcţiune nici în această iarnă.

El a spus că, în urmă cu 10 ani, la guvernarea României era o alianţă între PNL şi PSD, iar astăzi, în judeţul Suceava, Consiliul Judeţean este condus de PNL, iar guvernarea este asigurată de PSD.

El a arătat că în urmă cu 10 ani a propus „un proiect de suflet”, Domeniul schiabil Rarău, cu scopul de a face bine unei comunităţi din judeţul Suceava.

„Sunt 10 ani de când Domeniul schiabil Rarău a fost pus pe lista de investiţii a Ministerului Turismului. În martie 2009 au fost alocate primele două milioane de euro pentru a se dezvolta o comunitate, o localitate staţiune turistică de interes naţional” a declarat Popovici.

El a atras atenţia că, la 10 ani de la pornirea acestui proiect, tronsonul I, care nu reprezintă nici măcar jumătate din investiţie, este departe de a fi pus în funcţiune şi că în aceşti 10 ani s-au perindat guverne cu alte strategii de investire a banului public faţă de cel care a iniţiat proiectul.

Fostul secretar de stat a arătat că din cauza finanţărilor „care au fost şi nu au fost” s-a ajuns la un impas în a se dezvolta acea investiţie.

„Utilajele care au fost cumpărate în 2009-2010 au fost instalate câţiva ani mai târziu şi astăzi se confruntă cu probleme tehnice de siguranţă, care ar putea duce la imposibilitatea de se pune în funcţiune” a explicat Popovici.

El a arătat că astfel de proiecte au început în anul 2009 în Prahova şi Braşov şi au fost finalizate, iar în Suceava proiectul vizat nu s-a finalizat.

Popovici consideră că în perioada 2009-2012 a existat şansa să fie finalizat proiectul, nu doar primul tronson, ci şi al doilea, pentru că erau bani.

Secretarul general Pro România Suceava a arătat că proiectul este în valoare de 22 de milioane de euro, dar a subliniat că şi alte proiecte importante ale judeţului au rămas de căruţă, cum ar fi „Utilităţi şi mediu la standarde europene” sau şoseaua de centură a Sucevei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: