Protecţia Copilului Suceava s-a autosesizat în cazul unei fetiţe de un an ce ar fi fost lăsată nesupravegheată în maşină, într-o parcare din Mamaia

> Cazul a fost făcut public de mai mulţi turişti > Familia a ajuns acasă şi va fi contactată de autorităţi

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat ieri pentru NewsBucovina că instituţia s-a autosesizat după ce în spaţiul public au apărut informaţii şi imagini cu un copil care ar fi fost lăsat nesupravegheat într-o maşină aflată într-o parcare din staţiunea Mamaia.

Daneliuc a spus că personalul din cadrul Serviciului Urgenţe al DGASPC Suceava a luat legătura cu instituţia omoloagă din Constanţa, care a transmis numărul maşinii în care se afla copilul respectiv, iar cu sprijinul Poliţiei s-a reuşit identificarea familiei, care între timp a ajuns acasă.

Ea a precizat că au fost contactaţi şi reprezentanţii autorităţilor locale din comuna unde domiciliază această familie şi s-a solicitat efectuarea unei anchete sociale.

Daneliuc a mai spus că, din datele furnizate de reprezentanţii primăriei, este vorba de o familie tânără, „absolut normală”, care nu a creat probleme în comunitate.

„Cel mai probabil, părinţii nu au realizat pericolul atunci când au lăsat copilul singur în maşină” a menţionat Daneliuc.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a mai spus că o echipă a Serviciului Urgenţe din cadrul instituţiei se va deplasa la familia respectivă pentru a discuta cu părinţii şi a vedea care au fost motivele pentru care au lăsat copilul nesupravegheat în maşină şi pentru cât timp.

Ea a subliniat că părinţii copilului ar putea fi incluşi într-un program de consiliere şi monitorizare.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a atras atenţia şi asupra modului în care martorii oculari au acţionat în această situaţie, arătând că ar fi fost de preferat ca aceştia să fi cerut mai întâi sprijinul Poliţiei, pentru a se interveni mai rapid.

O fetiţă de un an a fost lăsată singură de către părinţi în maşină, la Mamaia, imagini fiind postate pe o reţea de socializare de mai mulţi turişti care au observat situaţia.

Niciunul dintre turişti nu a sunat la 112; ei s-au mulţumit să filmeze scena cu telefoanele mobile şi să vocifereze în momentul în care cei doi părinţi s-au întors la maşină.

Poliţia Constanţa s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.

Imaginile cu fetiţa închisă în maşină au fost postate de câţiva turişti care au văzut-o pe micuţă singură, pe bancheta din spate, protejată cu centura de siguranţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: