În urma derulării campaniei de informare „Din uşă în uşă”

Peste 250 de copii din patru localităţi au fost vaccinaţi antirujeolic

 > Cazurile de rujeolă din judeţ, în scădere în luna iulie

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că peste 250 de copii din localităţile Stulpicani, Arbore, Berchişeşti şi Dumbrăveni au fost vaccinaţi antirujeolic în urma derulării campaniei de informare „Din uşă în uşă”.

„Am intensificat mult acţiunile de promovare a vaccinului ROR în cadrul campaniei iniţiate de Ministerul Sănătăţii, denumită «Din uşă în uşă», când echipe formate din personalul nostru de specialitate împreună cu asistenţii comunitari au acţionat în patru localităţi, respectiv Berchişeşti, Stulpicani, Arbore şi Dumbrăveni” a spus Zorescu.

Ea a adăugat că, în urma acestor acţiuni 254 de părinţi au fost convinşi să-şi vaccineze copiii împotriva rujeolei.

„Poate cifra nu spune mare lucru, dar pentru noi este o mare realizare. Chiar şi un singur părinte refractar pe care noi îl convingem să-şi vaccineze copilul înseamnă că un copil este salvat de la îmbolnăvire” a subliniat Zorescu.

Directorul executiv al DSP Suceava a apreciat colaborarea deosebită cu autorităţile locale din cele patru localităţi în derularea campaniei.

„Din păcate, ne-am dat seama încă o dată că în majoritatea cazurilor este o lipsă de comunicare, o lipsă de timp a personalului medical în a sta de vorbă cu pacienţii şi în a le prezenta avantajele vaccinării. Am avut cazuri de refuz la vaccinare asumate de părinţi care s-au răzgândit în urma prezenţei colegilor noştri, ceea ce ne spune să nu abandonăm lupta, să nu abandonăm din situaţiile noastre nici pe aceşti copii ai căror părinţi au semnat cândva refuzul la vaccinare. Noi îi considerăm, în continuare, copii eligibili pentru vaccinare. Poate de aceea şi acoperirea noastră vaccinală nu este foarte mare, pentru că noi ne raportăm la acest total de copii în care includem şi cazurile de refuz ale părinţilor pentru vaccinare” a explicat medicul epidemiolog.

Zorescu a precizat că în cursul lunii iulie s-a înregistrat o scădere a cazurilor de rujeolă în judeţul nostru, arătând că speră ca acest trend descrescător al îmbolnăvirilor să continue şi în perioada următoare.

Medicul Cătălina Zorescu a mai spus că în judeţul Suceava au fost confirmate de la începutul acestui an 207 cazuri de rujeolă, dintre care 40 în oraşul Gura Humorului, 31 în Suceava, 19 în localitatea Mironu şi câte zece în Capu Codrului şi Hânţeşti, fiind înregistrate şi două decese.

Ea a arătat că cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 51, s-au înregistrat la copiii cu vârsta sub un an.

Directorul executiv al DSP Suceava a mai declarat că instituţia dispune de doze suficiente de vaccin ROR şi speră că medicii de familie suceveni vor da dovadă de aceeaşi mobilizare pentru vaccinarea antirujeolică a copiilor aflaţi pe listele lor.

Zorescu a afirmat că peste 7700 de copii au fost vaccinaţi antirujeolic de la începutul anului 2018 şi până în prezent. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: