Peste 25.000 de tablete pentru dezinfecţia fântânilor din localităţile afectate de inundaţii, distribuite de DSP

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a distribuit în lunile iunie şi iulie peste 25000 de tablete pentru dezinfecţia fântânilor din localităţile afectate de inundaţii.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în urma precipitaţiilor abundente din lunile iunie şi iulie instituţia a distribuit peste 25000 de tablete de clor pentru dezinfecţia fântânilor din localităţile sucevene afectate de inundaţii.

Ea a menţionat că distribuţia tabletelor s-a realizat de către personalul instituţiei şi cu sprijinul asistenţilor medicali comunitari din localităţile afectate de inundaţii.

Medicul a precizat că au fost prelevate probe de apă din 30 de fântâni care au fost dezinfectate, fiind efectuate analize de laborator pentru a se urmări calitatea apei. La unele fântâni probele de apă au fost corespunzătoare, în timp ce la altele calitatea apei se menţine necorespunzătoare, iar în aceste situaţii au fost atenţionate autorităţile locale.

„Atrag atenţia că nu este suficientă simpla dizolvare a substanţelor dezinfectante în fântână, ci este necesară respectarea întregii proceduri, începând cu curăţarea fântânii, continuând cu scoaterea apei etc. Este o procedură mai complexă, care nu întotdeauna poate fi efectuată, de aici şi rezultatul care se vede în analize” a subliniat Zorescu.

Ea a spus că în majoritatea localităţilor unde s-au înregistrat creşteri ale nivelului hidrostatic al pânzei de apă freatică există reţele comunale de alimentare cu apă potabilă, iar apa distribuită prin reţele din judeţ este verificată permanent şi este de bună calitate, nefiind înregistrate probleme din acest punct de vedere. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: