Fermierii suceveni pot accesa bani europeni pentru unităţi de procesare a produselor agricole

Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava informează că a fost deschisă sesiunea de primire a cererilor de finanţare a investiţiilor pentru procesarea produselor agricole. Este vorba despre Submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole”, aferentă Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. La nivel naţional, în scopul dezvoltării şi modernizării capacităţilor de procesare şi a celor de comercializare, sunt alocate 81,2 milioane de euro, în timp ce pentru înfiinţarea de noi unităţi de procesare este disponibilă suma de 121,8 milioane de euro. Astfel, prin intermediul Submăsurii 4.2, producătorii agricoli pot obţine un sprijin financiar nerambursabil reprezentând 50% din totalul cheltuielilor eligibile, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii şi al formelor asociative, în timp ce pentru alte întreprinderi cuantumul sprijinului este de 40%. Însă sprijinul financiar nerambursabil acordat nu poate depăşi un milion de euro pe proiect, în situaţia IMM, 1,5 milioane de euro de proiect, în cea a altor întreprinderi, şi nu poate fi mai mare de 2,5 milioane de euro de proiect în cazul formelor asociative, respectiv al cooperativelor şi grupurilor de producători. De precizat este că atunci când investiţiile sunt făcute într-un lanţ alimentar integrat, susţinerea financiară poate ajunge până la 2,5 de milioane de euro de proiect, indiferent de categoria din care face parte viitorul beneficiar.

Conform OJFIR Suceava, documentaţia necesară obţinerii fondurilor nerambursabile se întocmeşte conform ghidului solicitantului şi anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată Submăsurii 4.2. Sesiunea a fost deschisă în 3 august 2018 şi este valabilă până pe 31 ianuarie 2019, ora 16. Cu menţiunea că aceasta poate fi închisă înainte de termenul limită, variantă posibilă în cazul în care valoarea publică totală a proiectelor depuse atinge plafonul de 200% din alocarea disponibilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: