Ultima fază a unei aventuri politice

Actuala majoritate de guvernământ, aflată sub comanda autoritară a lui Dragnea Liviu, a ajuns de batjocură în spaţiul public, iar încercările succesive de a ieşi din această stare mai mizerabilă ca oricând se soldează cu eşecuri care o îngroapă şi mai adânc. Sunt semne clare că realitatea acestor guvernări improvizate nu poate fi păcălită la nesfârşit, iar adevărul, mai devreme ori mai târziu, se răzbună. Acum e abia începutul. De demonstrat.

Fiindcă nu e zi în care liderii să aibă linişte: s-au bucurat cu naivitate de subţierea şi chiar dispariţia protestelor îndreptăţite ale unor mari mulţimi de opozanţi, numai că sloganele, contestările din stradă s-au mutat în zone publice, mediatice şi mai vizibile, pe stadioane, la spectacole cu zeci, sute de mii de participanţi, la televizor şi pe reţele de socializare. A fost destul ca un diasporean din Suedia să intre în ţară cu o maşină al cărei număr preferenţial era M..e PSD ca în mass-media să explodeze ştirea, iar imaginea să devină virală. Ba, pe deasupra, s-au găsit imediat numeroase replici, inclusiv pe dealuri, garduri, cupe de excavatoare şi… harbuji nu numai în România, dar şi pe mai toate coordonatele geografice, care să multiplice mesajul.

Iar pe reţelele sociale, la televiziunile de ştiri şi reportaje, în presă, pe stradă…, cum deschide gura prim-ministrul „neconflictual” al lui Dragnea Liviu, cum ne ciupesc auzul greşelile de exprimare şi de conţinut, că se miră lumea ce va fi căutând biata Viorica Vasilica Dăncilă în fruntea guvernului României. Nici nu mai este nevoie de opoziţie ca PSD şi Dragnea s-o ia la vale cu astfel de personaje în funcţii importante. Căci, spre onoarea ei, presa, mass-media au devenit foarte atente, după mulţi ani de politicăreală şi bârfă, cu limba română şi corectitudinea, cu raţionalitatea mesajelor politice.

Mai puneţi la socoteală imaginea României în lume când prim-ministrul trebuie dus de mână ca să nu se încurce în regulile de protocol, când greşeşte capitalele statelor pe care le vizitează, când ministrul Agriculturii pune Holocaustul alături de sacrificarea suinelor infectate din neglijenţă proprie cu pestă africană, când i se pasează lui Darius Vâlcov conducerea guvernului, deşi de faţă se află „cel mai tare” ministru al Justiţiei. Care Justiţie, că aici e curată uzurpare de calităţi oficiale? Mai adăugaţi legile strâmbe care trec de Parlament şi provoacă retragerea investitorilor, fiind apoi nevoie de schimbări prin ordonanţă de urgenţă de râd şi curcile. La fel stau lucrurile şi cu celelalte legi întoarse din drum fie de Curtea Constituţională, fie de Comisia de la Veneţia. Ori alte momente penibile: când se schimbă azi ce-a hotărât ministrul Finanţelor ieri, când şeful de partid cheamă Executivul la el în birou să-l muştruluiască… Iar faptele de mai sus sunt zilnic etalate de marile agenţii de presă din toată lumea. Mai rău de atât nu se poate.

Despre ce fel de credibilitate a României şi a Guvernului său se mai poate vorbi în această situaţie? S-a ajuns până acolo încât Dragnea Liviu şi actuala majoritate de guvernământ să-şi păstreze puterea cu preţul sacrificării viitorului nostru şi al copiilor noştri? Nu mai vibrează nicio coardă patriotică în mintea acestor diriguitori? Iar această întrebare se află pe buzele mai tuturora.

Reacţia PSD la numerele auto poznaşe însă exprimă esenţa comunistoidă a acestei formaţiuni: în loc să schimbe ce este absolut urgent de schimbat în politica de guvernare, a fost scoasă la înaintare, ca pe vremuri, poliţia şi pusă să încalce legea în văzul Europei civilizate. Priviţi cât de uşor au renunţat căpeteniile şi ofiţerii la onoarea uniformei şi la profesionalism! Au făcut-o la ordin? Îşi închipuie cineva că nu vor fi consecinţe?

Ce să fi provocat un asemenea val de ură populară dacă nu proasta guvernare, minciunile zilnice, neruşinarea creării unei superclase de îmbogăţiţi imuni în faţa legii? Adevărat este că mesajul argotic auto frizează batjocura, dar politica acestui partid care a uitat ce caută la Palatul Victoria şi la Casa Poporului nu cumva a luat-o razna? Ei, bine, toate faptele de mai sus arată că decontul se apropie mai repede decât alegerile din 2020, căci timpul nu mai are răbdare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: