Handbal masculin, Campionatul Mondial Universitar

Echipa României a încheiat competiţia pe locul 7

Echipa de handbal masculin a României a avut un ghinion teribil la Campionatul Mondial Universitar. România s-a clasat de pe locul 3 în grupa din care a făcut parte, deşi a avut o singură înfrângere, la fel ca şi echipele situate pe primele două poziţii, Japonia şi Coreea de Sud. Clasamentul a fost făcut în urma golaverajului direct, lucru destul de dubios într-o competiţie de o astfel de anvergură.

Echipa de handbal a României, în care au evoluat şi trei jucători de la Universitatea Suceava, Gabriel Burlacu, Cătălin Costea şi Alexandru Poteră, a învins Polonia, Japonia şi Taipei, dar a pierdut în faţa Coreei, făcând şase puncte. Coreea a reuşit şi ea trei victorii, printre care cea la 8 goluri diferenţă în faţa României, iar în ultimul meci, în mod surprinzător, a pierdut în disputa cu Japonia la şase goluri, echipă pe care românii au învins-o la o diferenţă de patru goluri. În acest caz, în care cele trei echipe erau la egalitate de puncte şi câte o victorie în meciurile directe, s-a luat în considerare următorul criteriu de departajare, golaverajul din meciurile directe, acolo unde România are două şi cinci goluri mai puţin. Combinaţia coreeano-japoneză, una pur asiatică, a fost la fix, pentru că formaţia Coreei de Sud a câştigat medalia de aur a Campionatului Mondial Universitar, iar Japonia a cucerit bronzul.

În meciul pentru locurile 5-6 echipa României, demoralizată de „schema galbenă”, a pierdut în faţa Cehiei cu 22-25. În această partidă Burlacu a marcat două goluri şi Poteră unul. România a ocupat în final locul 7 la Campionatul Mondial Universitar de la Rjeka, după ce a învins Polonia cu 28-21. În această dispută Burlacu a marcat de cinci ori, Costea de patru şi Poteră de două ori. Gabriel Burlacu a fost al treilea marcator al selecţionatei universitare a României, cu 21 de goluri înscrise, după Vlăduţ Rotaru, care, cu 57 de goluri marcate, a fost desemnat golgheterul turneului şi Şomlea care a marcat 23 de goluri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: